MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Acem Pilavı
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Sıradaki videomuzda Kahramanmaraş mutfağına doğru yola çıkıyor; neredeyse akla gelen her yemeğe kusursuz bir şekilde eşlik eden pilava çok farklı bir form kazandırıyoruz. Nasıl mı? Karşınızda Acem pilavı tarifi!
Genellikle domates, arpa ya da tel şehriyeli haliyle tanıdığınız pirinç pilavının aksine Acem pilavı; kuşbaşı doğranmış dana eti, bolca soğan, sarımsak, havuç, pirinç ve çeşitli baharatlar ile hazırlanıyor. Tüm malzemelerin uyumlu dansı ve yaratıkları görsel şölen sayesinde önce iştahları kabartacak daha sonra da damaklarda tat bırakacak Acem pilavı tarifi Kahramanmaraş’ı sofranıza getirmeye hazır!
Vitaminler, karbonhidrat ve protein yönünden zenginliğiyle oldukça besleyici olan Acem pilavı sayesinde siz de kalabalık sofranızdaki her üyenin tıka basa doymasını kolaylaştırmak istiyorsanız Acem pilavı yapılışını hemen öğrenebilirsiniz.

Acem pilavına önce sofranızda daha sonra da midenizde yer açmak için ihtiyacınız olan tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Acem pilavı tarifi ve daha birçok farklı pilav tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Acem Pilavı
MALZEMELER
  • sıvı yağ

    4 yemek kaşığı
  • dana veya kuzu kuşbaşı

    300 gram
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • yenibahar

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • Pilavı için
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
  • tereyağ

    1 yemek kaşığı
  • kuru soğan

    1 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • havuç

    2 adet
  • pirinç

    2,5 su bardağı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • yenibahar

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • sıcak su

    3,5 su bardağı