Ahududulu Yaş Pasta Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 925
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

Ahududulu Yaş Pasta Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Meyveli pasta sever misiniz? Peki ahududu, ona bayılır mısınız? İşte size nefis bir seçenek, karşınızda ahududulu yaş pasta!

Kırmızı meyveler ailesinin en lezzetli kahramanlarından biri olan nefis ahududu, sihirli bir pastanın içine ve üzerine doluşmaya geliyor! Yumurta, toz şeker, yoğurt gibi malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra vanilya ve kabartma tozunun yardımlarıyla kusursuzluğu hedeflenen pasta hamuru, kalıba dökülüp fırına veriliyor. Hamur, fırının sıcağında yavaş yavaş kokusunu bırakırken, bir yandan boş durmamak ve asıl lezzeti veren kremasını hazırlamak gerekiyor. Daha sonra pişen kek ve hazırlanan kremanın buluşmasına aşkı tamamlayacak ahududular ekleniyor ve yemek için sabırsızlanılıyor! Her çatalında aşka kapılıyor gibi hissedeceğiniz harika pastanın tarifi için hemen videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Ahududulu yaş pasta tarifi, ahududulu yaş pasta yapımı, ahududulu yaş pasta yapılışı, ahududulu yaş pasta hazırlanışı, ahududulu yaş pasta nasıl yapılır, ahududulu yaş pasta nasıl hazırlanır, ahududulu yaş pasta malzemeleri, nefis ahududulu yaş pasta, ev yapımı ahududulu yaş pasta ve daha birçok farklı pasta tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Ahududulu Yaş Pasta Yapımı:

1. Yumurtanın beyazı ve sarılarını ayrı kaplara alın.
2. Yumurtanın beyaz kısmını tuz ve şekerin yarısı ile kar gibi olana kadar çırpın.
3. Yumurta sarılarını da ayrı olarak hafifçe çırptıktan sonra önce sıvı malzemeleri ilave edip karıştırın.
4. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın.
5. En son çırptığınız yumurta aklarını yavaş yavaş spatula ile karıştırarak ekleyin.
6. 24 cm boyutunda bir kalıba koyun.
7. Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirin.
8. İç kreması için olan malzemeleri margarin ve vanilya dışında olanların hepsini tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin.
9. İndirmeye yakın vanilya ve margarini ilave edip ocaktan alın.
10. Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.
11. Krem şantiyi de soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekleyin.
12. Kek pişip soğuduktan sonra enine 2 parçaya bölün.
13. İç kremanın tamamını üzerine yerleştirip ahududu şerpiştirin.
14. Diğer kek parçası ile kapatın.
15. Üzerini krem şanti ve ahududu ile tamamen kaplayın.
16. Jöleyi sıcak suda eritip ahududuların üzerine dökün.
17. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER