MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ajvar Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Geleneksel ve eskimeyen lezzet. Sofraların lezzetli yemeği Ajvar tarifi MigrosTV’de. Ajvar tarifi ve daha fazla pratik lezzetleri, en iyi şekilde hazırlamak için tariflerimize mutlaka göz atmalısınız. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası;

Közlenmiş patlıcan ve biberleri, kabuklarının kolayca soyulabilmesi için ocaktan aldıktan sonra kısa süre yağlı kağıt, kese kağıdı ya da buzdolabı poşetinde bekletin. Böylelikle terleyen kabukların kolaylıkla ve kısa sürede soyulduğunu göreceksiniz. Kışlık sos ya da konserve yapımında; kullanacağınız kavanozların temiz, kuru ve kokusuz olduğundan emiz olun. Plastik kapaklı kavanozlar yerine metal ya da çelik kapaklı, kapakları sıkıca kapatılabilen kavanozlar seçmeye özen gösterin.
Pişirme Önerisi;
Arzu ettiğiniz baharat ya da havuç gibi rendelenmiş sebzeleri sos yapımında kullanabilirsiniz.
Ajvar Tarifi
MALZEMELER
  • domates

    5 adet
  • köz patlıcan

    3 adet
  • köz kırmızı biber

    5 adet
  • sarımsak

    4 diş
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • kuru kekik

    1 çay kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • sirke

    2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bir tencereye domatesleri ve közlenmiş sebzeleri ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Domatesler suyunu salınca içerisine sarımsakları ve baharatları ekleyip blenderdan geçirin.

  • 3. Adım

    Sterilize edilmiş uygun bir kavanozun içerisine sosu sıcakken ekleyip kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin ve bir gün bu şekilde bekletin ardından buzdolabında veya karanlık ve serin yerde uzun süre tüketebilirsiniz.

  • 4. Adım

    Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız.