Ajvar Tarifi
5 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 5 Oy
view 5.438
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Ajvar Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Geleneksel ve eskimeyen lezzet. Sofraların lezzetli yemeği Ajvar tarifi MigrosTV’de. Ajvar tarifi ve daha fazla pratik lezzetleri, en iyi şekilde hazırlamak için tariflerimize mutlaka göz atmalısınız. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası;

Közlenmiş patlıcan ve biberleri, kabuklarının kolayca soyulabilmesi için ocaktan aldıktan sonra kısa süre yağlı kağıt, kese kağıdı ya da buzdolabı poşetinde bekletin. Böylelikle terleyen kabukların kolaylıkla ve kısa sürede soyulduğunu göreceksiniz. Kışlık sos ya da konserve yapımında; kullanacağınız kavanozların temiz, kuru ve kokusuz olduğundan emiz olun. Plastik kapaklı kavanozlar yerine metal ya da çelik kapaklı, kapakları sıkıca kapatılabilen kavanozlar seçmeye özen gösterin.
Pişirme Önerisi;
Arzu ettiğiniz baharat ya da havuç gibi rendelenmiş sebzeleri sos yapımında kullanabilirsiniz.

Ajvar Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız büyük boy patlıcan ve etli kırmızı biberleri, fırında ya da ocak üzerinde aralarda ters çevirerek közleyin.
2. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
3. Soğan ve sarımsakları kokusu çıkıp, dirilikleri kaybolana kadar orta ateşte kavurun.
4. Ortadan ikiye kesip sap kısımlarını çıkardığınız büyük boy domatesleri, rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
5. Kavrulmakta olan soğan ve sarımsaklara rendelenmiş domatesleri katıp suyunu çekene kadar kavurun.
6. Közlenmiş kırmızı biber ve patlıcanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
7. Közlendikten sonra doğranmış patlıcan ve biberleri de domatesli sosa kattıktan sonra kahvaltılık sosu, 5 dakika daha orta ateşte pişirin.
8. Tuz ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra karıştırın. Hazırladığınız sosu uzun süre saklayacaksanız sıcağı sıcağına, temizlenmiş ve kurulanmış büyük boy bir kavanoza doldurun. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirdiğiniz kavanozu, güneş görmeyen bir yerde oda ısısında 12 saat bekletin.
9. Oda ısısında soğuyan ve dinlenen kahvaltılık sosu, buzdolabında muhafaza edin. Kahvaltılar, makarna ve et sosları, kızartmalar yanında dip sos olarak sevdiklerinizle paylaşın.

EN ÇOK İZLENENLER