Ajvar Tarifi
5 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 55 votes, average: 3,00 out of 5
3,00/5Toplam: 5 Oy
view 5.906
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Ajvar Sos Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Geleneksel ve eskimeyen lezzet. Sofraların lezzetli yemeği Ajvar tarifi MigrosTV’de. Ajvar tarifi ve daha fazla pratik lezzetleri, en iyi şekilde hazırlamak için tariflerimize mutlaka göz atmalısınız. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası;

Közlenmiş patlıcan ve biberleri, kabuklarının kolayca soyulabilmesi için ocaktan aldıktan sonra kısa süre yağlı kağıt, kese kağıdı ya da buzdolabı poşetinde bekletin. Böylelikle terleyen kabukların kolaylıkla ve kısa sürede soyulduğunu göreceksiniz. Kışlık sos ya da konserve yapımında; kullanacağınız kavanozların temiz, kuru ve kokusuz olduğundan emiz olun. Plastik kapaklı kavanozlar yerine metal ya da çelik kapaklı, kapakları sıkıca kapatılabilen kavanozlar seçmeye özen gösterin.
Pişirme Önerisi;
Arzu ettiğiniz baharat ya da havuç gibi rendelenmiş sebzeleri sos yapımında kullanabilirsiniz.

Ajvar Sos Yapımı:

1. Bir tencereye domatesleri ve közlenmiş sebzeleri ekleyip kavurun.
2. Domatesler suyunu salınca içerisine sarımsakları ve baharatları ekleyip blenderdan geçirin.
3. Sterilize edilmiş uygun bir kavanozun içerisine sosu sıcakken ekleyip kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin ve bir gün bu şekilde bekletin ardından buzdolabında veya karanlık ve serin yerde uzun süre tüketebilirsiniz.
4. Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız.

EN ÇOK İZLENENLER