BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK45'DK
-
PİŞİRME0'DK
-
KİŞİ SAYISI4 Porsiyon
Geleneksel ve eskimeyen lezzet. Sofraların lezzetli yemeği Ajvar tarifi MigrosTV’de. Ajvar tarifi ve daha fazla pratik lezzetleri, en iyi şekilde hazırlamak için tariflerimize mutlaka göz atmalısınız. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.
Püf Noktası;
Közlenmiş patlıcan ve biberleri, kabuklarının kolayca soyulabilmesi için ocaktan aldıktan sonra kısa süre yağlı kağıt, kese kağıdı ya da buzdolabı poşetinde bekletin. Böylelikle terleyen kabukların kolaylıkla ve kısa sürede soyulduğunu göreceksiniz. Kışlık sos ya da konserve yapımında; kullanacağınız kavanozların temiz, kuru ve kokusuz olduğundan emiz olun. Plastik kapaklı kavanozlar yerine metal ya da çelik kapaklı, kapakları sıkıca kapatılabilen kavanozlar seçmeye özen gösterin.
Pişirme Önerisi;
Arzu ettiğiniz baharat ya da havuç gibi rendelenmiş sebzeleri sos yapımında kullanabilirsiniz.