Akışkan Çikolatalı Kek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,83/5 Toplam: 12 Oy
view 8.526
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Akışkan Çikolatalı Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tatlı sunumlar için; lezzetli ve videomuzda yer alan adımlarla kolayca yapabileceğiniz akışkan çikolatalı kek, butik pastanelerle yarışacak tatta.

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Yumurtaları teker teker ekleyin.

Akışkan Çikolatalı Kek Yapımı:

1. Isıya dayanıklı kalıpları tereyağıyla yağlayıp içlerine kakao serpin.
2. Küçük küplere ayırdığınız bitter çikolataları, bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerinde benmari usulü eritin.
3. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını toz şeker ilavesiyle çırpın.
4. Yumurtaları ekleyip az miktarda elenmiş un ilavesiyle karıştırmaya devam edin.
5. Son olarak eklediğiniz eritilmiş çikolata ilavesiyle karıştırdığınız karışımı kalıplara paylaştırın.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Arzuya göre pudra şekeri ve frenk üzümü ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER