MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Akışkan Çikolatalı Kek Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME12'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Tatlı sunumlar için; lezzetli ve videomuzda yer alan adımlarla kolayca yapabileceğiniz akışkan çikolatalı kek, butik pastanelerle yarışacak tatta.

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Yumurtaları teker teker ekleyin.

Akışkan Çikolatalı Kek Tarifi
MALZEMELER
  • bitter çikolata

    180 gram
  • toz şeker

    4 yemek kaşığı
  • tereyağı

    2 yemek kaşığı
  • yumurta

    3 adet
  • un

    1/3 su bardağı
  • tereyağı

    Kalıp yağlamak için; 1 tatlı kaşığı
  • toz şeker

    1 tatlı kaşığı
  • kakao

    1 tatlı kaşığı
  • çilek

    Frenk üzümü ya da
  • pudra şekeri

    1 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Isıya dayanıklı kalıpları tereyağıyla yağlayıp içlerine kakao serpin.

  • 2. Adım

    Küçük küplere ayırdığınız bitter çikolataları, bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerinde benmari usulü eritin.

  • 3. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını toz şeker ilavesiyle çırpın.

  • 4. Adım

    Yumurtaları ekleyip az miktarda elenmiş un ilavesiyle karıştırmaya devam edin.

  • 5. Adım

    Son olarak eklediğiniz eritilmiş çikolata ilavesiyle karıştırdığınız karışımı kalıplara paylaştırın.

  • 6. Adım

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Arzuya göre pudra şekeri ve frenk üzümü ilavesiyle servis edin.