Hamurun karşı konulmaz kıvamı ile sağlıklı beyaz et tavuk bir araya geldi. Harika sonuç şimdi MigrosTV’de; Arap aşı. Hemen deneyin deriz. Yöresel ve farklı pek çok tarif için MigrosTV’ye bekleriz!
Arap Aşı Yapımı:
2. Sürekli karıştırarak topaklanması önleyin.
3. İyice katılaştığında mikserle çırpılarak, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
4. Pişen hamuru yüksek kenarlı bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.
5. Tavuğu temizleyip yıkayın.
6. Su ilave edilerek haşlayın.
7. Haşlandıktan sonra kemiklerinden ve derisinden ayrılarak ince ince doğrayın.
8. Tencereye yeterince tavuk suyu alın.
9. İçine kimyon, salça, tuz, karabiber, limon suyu ve acı biber ilave edin.
10. 2 çorba kaşığı unda biraz su ile ezilerek azar azar tavuk suyunun içine ilave edin.
11. Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
12. Koyulaşınca ocaktan alın.
13. Küçük bir tavada tereyağı eritip üzerine kırmızı biber serpin.
14. Çorbayı servis tabağına alın.
15. İçine daha önceden hazırlanan hamurları kare kare kesip ilave edin.
15. Ardından kızdırılmış yağı üzerine gezdirin ve son olarak kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
.
. rap aşı, jöle kıvamında soğuk hamur ile baharatlı ve etli çorbadan oluşan bir yemek.
. lk yapıldığı dönemlerde içine deve eti konduğunu biliyor muydunuz? İyi ki o dönemde yaşamamışım diyen?