Armut Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 174
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

“Ayva, kabak, elma derken armut tatlısı neden olmasın ki?” diyor ve tüm armut sevenleri sevindirmek için mutfağa doğru yola koyuluyoruz; eğer ki siz de azılı bir armutseverseniz gelin peşimizden!

Yapımı son derece pratik olan armut tatlısını aniden gelen tatlı krizi meselesini çözmek için, misafirinize hoş bir sürpriz sunmak için ya da armut sevmeyen çocuğunuza farklı mı farklı bir alternatif olması için hazırlayabilirsiniz.

Bu tarifin en önemli püf noktası, mevsimin en güzel armutlarını seçmekte gizli, sonrası zaten kendiliğinden tatlanıyor! Şöyle ki; Güzelce soyduğunuz armutları tarçın ve karanfil ile süslediğiniz suyun içerine yerleştiriyor, kaynatıp lezzetlenmesini bekliyorsunuz. Eh bir yandan boş durmak da olmaz, armut tatlısını en iyi şekilde tamamlayacak nefis bir sos hazırlamak şahane bir fikir sanki ne dersiniz?

O hâlde krema ve tereyağının eşsiz lezzetlerinin birbirine karıştığı bir sos hazırlıyor ve bu sos ile pişen armutları süsleyip lezzeti unutulmaz hale getiriyoruz. Son olarak tatlımızın üzerine fıstık parçaları serpiyor ve sunuma hazır hale getiriyoruz. Yanına bir de ufak bir kaşık kaymak da eklerseniz hiç de fena olmaz, bizden söylemesi! Ağızlar yeterince sulandıysa, doğru mutfağa; detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Armut tatlısı tarifi, armut tatlısı yapımı, armut tatlısı yapılışı, armut tatlısı nasıl yapılır, armut tatlısı nasıl hazırlanır, armut tatlısı malzemeleri, pratik armut tatlısı, nefis armut tatlısı ve daha birçok tatlı tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

YAPILIŞI:

1. Armutların kabuklarını soyun ve içlerini çıkarın,
2. Ardından sığ bir tencereye toz şeker, tarçın, karanfil ve suyu ilave edip karıştırın,
3. Daha sonra armutları ekleyip kapağını kapatın,
4. 30 dk kadar pişirin,
5. Ardından toz şekeri bir tavaya ekleyip erimesini sağlayın,
6. Tereyağını ilave edin ve karıştırın
7. Kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Topaklanmaması için hızlı karıştırın,
8. Armutları servis tabağına alıp üzerine karameli döküp servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER