Armutlu Milföy Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,25/5 Toplam: 4 Oy
view 5.194
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Armutlu Milföy Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kış tazesi armudu, meyve tabaklarımızdan çıkardık, nefis bir milföy hazırladık. Farklı ve lezzetli tarifimiz oldukça pratik. Yapım aşamaları için videomuzu izleyebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre armutların üzerine file badem ekleyerek de pişirebilirsiniz.

Armutlu Milföy Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz armutları ortadan ikiye kesin. Bir kabak oyacağı yardımıyla çekirdekli kısımlarını çıkartın.
2. Derin dondurucudan çıkardığınız milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürün.
3. Ortadan ikiye kestiğiniz armutların üzerine çizikler atın. Milföy hamurlarını hafifçe unlayıp küçük bir merdane yardımıyla üzerlerinden geçirin.
4. Orta kısımlarına kabuklu armutları yerleştirip üzerlerine esmer şeker ve tarçın serpin.
5. Yaprak çizip milföy hamurlarının kenar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla kesin. Arta kalan hamurları örgü şeklinde çevresine dizin.
6. Hazırladığınız tatlıları geniş bir spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Arzuya göre dondurma ilavesiyle ılık olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER