MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Arpacık Soğanlı Et Yahnisi Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Ucuz etin yahnisinin nasıl olduğu konusunun tartışmaları devam ederken ona rakip olacak bir soru daha geliyor. Arpacık soğanlı et yahnisi nasıl olur? Bizce şahane olduğu kesin!

Yumuşacık, kuşbaşı etlerin içerisine taptaze arpacık soğanların lezzetini bıraktığı, et sevenlerin bayılacağı leziz bir yahni ile önce sofranızı sonra midenizi şenlendirmeye hazır olun. İster yanına şöyle bir üzerinde suyunu gezdirdiğiniz pilavı ekleyip kaşık kaşık yeyin, isterseniz de ekmeğinizi suyuna bana bana lezzetine doyun.

Hem tadı hem de görünümü ile kendinden söz ettirecek pratik ve doyurucu et yahnisi ile herkesi büyülemek için tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Arpacık soğanlı et yahnisi tarifi, arpacık soğanlı et yahnisi nasıl yapılır, arpacık soğanlı et yahnisi hazırlanışı, arpacık soğanlı et yahnisi yapımı, arpacık soğanlı et yahnisi nasıl hazırlarım ve daha birçok et yemeği tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Arpacık Soğanlı Et Yahnisi Tarifi
MALZEMELER
  • dana eti

    400 gram
  • sıvı yağ

    3 yemek kaşığı
  • soğan

    250 gram arpacık
  • sarımsak

    2 diş
  • salça

    2 yemek kaşığı
  • domates

    2 adet rendelenmiş
  • tuz

    1 tatlı kaşığı
  • kekik

    1 çay kaşığı
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • su

    2 su bardağı sıcak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir tencere içerisine sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri tencere içerisine alıp rengi dönene kadar yüksek ateşte kavurun.

  • 2. Adım

    Rengi dönen etlerin üzerine arpacık soğan ve sarımsakları ilave edin.

  • 3. Adım

    Daha sonra sıcak su ile açtırdığınız salçayı, rendelenmiş domatesi ve baharatları ekleyip karıştırın.

  • 4. Adım

    Son olarak üzerini geçecek kadar yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirip servis edin.