Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 2 Oy
view 4.113
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Arpacık Soğanlı Yahni Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Arpacık soğanlı yahni tarifi MigrosTV’de.  Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Pişirme önerisi:
Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, arzuya göre ısıya dayanıklı güveç kapları içerisinde pişirme işlemini sürdürebilirsiniz.

Arpacık Soğanlı Yahni Yapımı:

1. Sap kısımlarını kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızıbiberleri iri parçalar halinde kesin.
2. Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tencerede kızdırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuşbaşı kuzu etlerini ekleyip kavurmaya başlayın.
3. Suyunu çekip haşlanan etlere ayıklanmış arpacık soğanları ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
4. İri parçalar halinde kesilmiş kırmızı biberleri ilave edip biberler diriliğini kaybedene kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
5. Son olarak sıcak su eklediğiniz yahniyi, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER