Aşure Tarifi
5.658 votes, average: 4,71 out of 55.658 votes, average: 4,71 out of 55.658 votes, average: 4,71 out of 55.658 votes, average: 4,71 out of 55.658 votes, average: 4,71 out of 5
4,71/5Toplam: 5.658 Oy
view 84.030
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Aşure Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Birçok malzemenin karıştırılarak hazırlandığı aşure, yapımı sırasında kafanızı da iyice karıştırmasın diye yardımınıza koşacak videomuz yayında!

Aşure geleneği dolayısıyla her yılın belirli zamanlarında komşuların daha iyisini hazırlamak için âdeta birbiriyle yarıştığı aşurenin yapımı, sandığınız kadar zor olmayabilir. Kusursuz bir aşure yapılışı için dikkat etmeniz gerekenleri ölçüsü ölçüsüne videomuzda bulabilir siz de pratik bir şekilde aşure hazırlayabilirsiniz.

Büyükten küçüğe herkesin bayıldığı, yıl boyunca zamanı gözlenen, zamanı gelince de çalan her kapıyı aşure getiren komşu zannettirecek kadar büyülü bir etki bırakan, kaşık kaşık sağlık ve lezzet sunan bu nefis tatlı için kaselerinizi hazırlayın; üzerini süsleyecek meyve ya da yemişler de eksiksizse lezzet için hiçbir engel yok demektir. Şimdiden afiyet olsun!

Aşure Yapımı:

1. İlk olarak kuru fasulye, nohut ve buğdayı bir gece önceden ıslatın.
2. Kuru fasulye ve nohutun suyunu süzüp suçla suda yumuşaya dek haşlayın.
3. Ardından buğdayın suyunu süzüp sıcak suda 5 dk haşlayıp süzün.
4. Bir litre suçla suyu bir tencereye ekleyip üzerine buğdayları ekleyip yumuşayana dek haşlayın.
5. Daha sonra içerisine kuru fasulye, nohut ve buğdayı ekleyerek birlikte hafif kovan alana dek kaynatın.
6. Pirinçleri de ekleyip kaynatmaya devam edin.
7. Yarım saat suda bekletilmiş olan kuru meyveleri de süzüp ufak ufak dilimleyin ve tencerenin içerisine ekleyip kaynatmaya devam edin.
8. Karanfil suyu İçin bir tatlı kaşığı karanfili bir su bardağı kadar suda kaynatıp rengini salınca süzerek tencereye ekleyin.
9. Ardından şekerini de ekleyip kaynatmaya devam edin. Bu şurada suyunu da azar azar eklemeyi unutmayın.
10. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Aşureniz iyice kıvam alınca içerisine kalan malzemeleri ve sütü ekleyip karıştırın.
11. Kapağını kapatıp tekrar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tüm malzemeler iyice yumuşayıp kıvam alan aşureyi altını kapatıp 10-15 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.
12. Üzerini süslemek için bir kaseye alın ve 5-10 dk soğumasını bekleyip üzerine istediğiniz malzemeleri ile süslemeye başlayabilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER