Aşure Tarifi
5.658 votes, average: 4,71 out of 55.658 votes, average: 4,71 out of 55.658 votes, average: 4,71 out of 55.658 votes, average: 4,71 out of 55.658 votes, average: 4,71 out of 5
4,71/5Toplam: 5.658 Oy
view 83.844
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Aşure Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Birçok malzemenin karıştırılarak hazırlandığı aşure, yapımı sırasında kafanızı da iyice karıştırmasın diye yardımınıza koşacak videomuz yayında!

Aşure geleneği dolayısıyla her yılın belirli zamanlarında komşuların daha iyisini hazırlamak için âdeta birbiriyle yarıştığı aşurenin yapımı, sandığınız kadar zor olmayabilir. Kusursuz bir aşure yapılışı için dikkat etmeniz gerekenleri ölçüsü ölçüsüne videomuzda bulabilir siz de pratik bir şekilde aşure hazırlayabilirsiniz.

Büyükten küçüğe herkesin bayıldığı, yıl boyunca zamanı gözlenen, zamanı gelince de çalan her kapıyı aşure getiren komşu zannettirecek kadar büyülü bir etki bırakan, kaşık kaşık sağlık ve lezzet sunan bu nefis tatlı için kaselerinizi hazırlayın; üzerini süsleyecek meyve ya da yemişler de eksiksizse lezzet için hiçbir engel yok demektir. Şimdiden afiyet olsun!

Aşure Yapımı:

1. İlk olarak bir gece önceden buğday, kuş üzümü, kuru üzüm ve kuru inciri ıslatın.
2. Bir tencereye 2 lt suyu ilave edip buğdayları haşlayın. Haşlanan buğdaylara başka bir yerde haşlanmış olan nohut ve fasülyeleri ekleyin.
3. Daha sonra içerisine kuru üzüm, pirinç, ekleyip 10-15 dk kaynatıp ardından kuru kayısı, kuş üzümü, kuru incir, fındık, tuz, gül suyunu ilave edip karıştırın.
4. Başka bir kabın içerisinde 3-5 dakika 6-7 adet karanfil ile kaynattığınız sudan ilave edip karıştırın.
5. Portakalın kabuklarını beyazını çok almadan rendeleyip, şekeri de ilave edip kıvam alana dek kaynatın. 6- Bu sırada isteğe ve kıvama göre su ilavesi yapabilirsiniz. Kıvam alan aşureyi kaplara paylaştırıp, hafif soğuduktan sonra üzerini isteğe göre süsleyip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER