MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Badem Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Hem lezzeti hem de sağlığı kaşıklayabileceğiniz, sımsıcak başlangıçların en özeli olacak bir tarif var sırada.

Osmanlı zamanından günümüze kadar gelebilmeyi başarmış lezzetlerden olan badem çorbasına siz de bayılacaksınız! Besleyici özellikleri, leziz tadı, pratik yapımı ile hem gönüllerde hem de damaklarda taht kurabilecek bu leziz çorbayı bebeğiniz için de harika bir öğün yapabilir, misafirleriniz için hazırladığınız bol çeşitli sofraların da özel bir başlangıcı kabul edebilirsiniz.
Hadi gelin peşimizden; badem çorbası için tencereler kaynamaya, konuklar davet edilmeye başlansın!

Badem çorbası tarifi, badem çorbası nasıl yapılır, Osmanlı badem çorbası tarifi, badem çorbası hazırlanışı, badem çorbası yapımı, pratik badem çorbası ve daha birçok farklı çorba tarifi için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Bademleri ilk başta suda haşlayın ve kabuklarını soyup robotta un haline getirin.
Badem Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • badem

    130 gr.
  • tereyağı

    1 yk.
  • un

    1 yk.
  • süt

    2 sb.
  • su

    3 sb.
  • tuz

    1 tk.
  • karabiber

    1 çk.
  • muskat rendesi

    1 çk.
  • file badem

    Üzeri İçin; Yarım çb.
  • tereyağı

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tereyağını uygun bir tencere içerisinde eritip unu ekleyin ve unun kokusu tamamen çıkana kadar kavurun.

  • 2. Adım

    Ardından mutfak robotundan geçirip un haline getirdiğiniz bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sütü ekleyin ve karıştırın.

  • 3. Adım

    Kıvam almaya başlayan çorbaya su, muskat rendesi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve orta ateşte 15 dakika karıştırarak pişirin.

  • 4. Adım

    Ayrı bir sos tenceresi içerisinde tereyağını eritip file bademleri rengi dönene kadar kavurun. Çorbayı tabağa alın ve üzerine kavrulmuş file bademlerden ekleyerek servis edin.