Badem Çorbası Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 3.986
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Badem Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hem lezzeti hem de sağlığı kaşıklayabileceğiniz, sımsıcak başlangıçların en özeli olacak bir tarif var sırada.

Osmanlı zamanından günümüze kadar gelebilmeyi başarmış lezzetlerden olan badem çorbasına siz de bayılacaksınız! Besleyici özellikleri, leziz tadı, pratik yapımı ile hem gönüllerde hem de damaklarda taht kurabilecek bu leziz çorbayı bebeğiniz için de harika bir öğün yapabilir, misafirleriniz için hazırladığınız bol çeşitli sofraların da özel bir başlangıcı kabul edebilirsiniz.
Hadi gelin peşimizden; badem çorbası için tencereler kaynamaya, konuklar davet edilmeye başlansın!

Badem çorbası tarifi, badem çorbası nasıl yapılır, Osmanlı badem çorbası tarifi, badem çorbası hazırlanışı, badem çorbası yapımı, pratik badem çorbası ve daha birçok farklı çorba tarifi için bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Bademleri ilk başta suda haşlayın ve kabuklarını soyup robotta un haline getirin.

Badem Çorbası Yapımı:

1. Tereyağını uygun bir tencere içerisinde eritip unu ekleyin ve unun kokusu tamamen çıkana kadar kavurun.
2. Ardından mutfak robotundan geçirip un haline getirdiğiniz bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sütü ekleyin ve karıştırın.
3. Kıvam almaya başlayan çorbaya su, muskat rendesi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve orta ateşte 15 dakika karıştırarak pişirin.
4. Ayrı bir sos tenceresi içerisinde tereyağını eritip file bademleri rengi dönene kadar kavurun. Çorbayı tabağa alın ve üzerine kavrulmuş file bademlerden ekleyerek servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER