Bademli Keşkül Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,50/5 Toplam: 3.204 Oy
view 23.879
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Bademli Keşkül Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Osmanlı tatlıları denince aklınıza ne gelir; saray helvası, muhallebili güllaç ya da bademli keşkül? Hepsini yaptık! Osmanlı Saray Mutfağı‘nın en sevilen tatlı tarifleri MigrosTV’de! Tabi enfes et tariflerini de unutmadık; Mutancana, Mahmudiye, Fodula ve daha pek çoğu… Tarifler bizden, seçmesi sizden!

Bademli Keşkül Yapımı:

1. Derin bir tencereye 2,5 su bardağı sütü koyun.
2. Üzerine toz şekeri, nişastayı, toz bademi ve 1 adet yumurta sarısını ilave edip, iyice çırpın.
3. Daha sonra ocağa alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak, kaynayana kadar pişirin.
4. Karışımınız kaynayınca üzerine 1,5 yemek kaşığı Hindistan cevizi ekleyip, karıştırarak, bir süre daha kaynatın.
5. Keşkülünüz piştikten sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servis kaplarına paylaştırın.
6. İlk sıcaklığı çıkınca üzerini yeşil toz fıstık ve bademler ile süsleyerek, buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER