MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bademli Keşkül Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Osmanlı tatlıları denince aklınıza ne gelir; saray helvası, muhallebili güllaç ya da bademli keşkül? Hepsini yaptık! Osmanlı Saray Mutfağı‘nın en sevilen tatlı tarifleri MigrosTV’de! Tabi enfes et tariflerini de unutmadık; Mutancana, Mahmudiye, Fodula ve daha pek çoğu… Tarifler bizden, seçmesi sizden!

Bademli Keşkül Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    2,5 su bardağı
  • yumurta

    1 adet (Sadece sarısı)
  • şeker

    1/2 su bardağı
  • buğday nişastası

    2 yemek kaşığı
  • toz badem

    1 yemek kaşığı
  • hindistan cevizi

    1,5 yemek kaşığı
  • toz fıstık

    Bir tutam
  • badem

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Derin bir tencereye 2,5 su bardağı sütü koyun.

  • 2. Adım

    Üzerine toz şekeri, nişastayı, toz bademi ve 1 adet yumurta sarısını ilave edip, iyice çırpın.

  • 3. Adım

    Daha sonra ocağa alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak, kaynayana kadar pişirin.

  • 4. Adım

    Karışımınız kaynayınca üzerine 1,5 yemek kaşığı Hindistan cevizi ekleyip, karıştırarak, bir süre daha kaynatın.

  • 5. Adım

    Keşkülünüz piştikten sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servis kaplarına paylaştırın.

  • 6. Adım

    İlk sıcaklığı çıkınca üzerini yeşil toz fıstık ve bademler ile süsleyerek, buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.