Bademli Şerbet Tarifi
5.238 votes, average: 4,40 out of 55.238 votes, average: 4,40 out of 55.238 votes, average: 4,40 out of 55.238 votes, average: 4,40 out of 55.238 votes, average: 4,40 out of 5
4,40/5Toplam: 5.238 Oy
view 77.288
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Bademli Şerbet Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Osmanlı’dan günümüze uzanan lezzetlerden nefis Osmanlı şerbetlerinde sıra; bu kez bademli şerbet yaptık. Tarçın, gül suyu ve karanfil sayesinde mis gibi kokan, badem ile lezzetlenen bu tarifi sakın kaçırmayın!

Bademli Şerbet Yapımı:

1. Bademleri küçük bir sos tenceresine alın, üzerine su ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
2. Diğer taraftan başka bir tencerede şeker, su, tane karanfil ve çubuk tarçını, şeker eriyene kadar iyice kaynatın.
3. Bademleri ocaktan alın ve kabuklarını soyup ikiye kesin.
4. Ardından fırın tepsisine alın ve bademler kızarana kadar pişirin.
5. Daha sonra fırından alarak ılınmasını bekleyin.
6. Bardağa önce bademleri ekleyin, üzerine soğumuş şerbetinizi ilave ederek servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER