MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bademli Şerbet Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Osmanlı’dan günümüze uzanan lezzetlerden nefis Osmanlı şerbetlerinde sıra; bu kez bademli şerbet yaptık. Tarçın, gül suyu ve karanfil sayesinde mis gibi kokan, badem ile lezzetlenen bu tarifi sakın kaçırmayın!

Bademli Şerbet Tarifi
MALZEMELER
  • badem

    1 avuç
  • gül suyu

    Yarım bardak
  • tarçın

    4 adet
  • karanfil

    7-8 adet
  • toz şeker

    Yarım kg
  • su

    1 litre
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bademleri küçük bir sos tenceresine alın, üzerine su ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.

  • 2. Adım

    Diğer taraftan başka bir tencerede şeker, su, tane karanfil ve çubuk tarçını, şeker eriyene kadar iyice kaynatın.

  • 3. Adım

    Bademleri ocaktan alın ve kabuklarını soyup ikiye kesin.

  • 4. Adım

    Ardından fırın tepsisine alın ve bademler kızarana kadar pişirin.

  • 5. Adım

    Daha sonra fırından alarak ılınmasını bekleyin.

  • 6. Adım

    Bardağa önce bademleri ekleyin, üzerine soğumuş şerbetinizi ilave ederek servis edin.