Baklalı Enginar
1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5
1,00/5Toplam: 1 Oy
view 791
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mevsim sebzelerinin en faydalısı, sofraların en hafifi nefis enginarları siz nasıl
pişirirsiniz? Durun tahmin edelim; bol limon, biraz dereotu, belki biraz bezelye
ve elbette ki zeytinyağı kullanarak değil mi? Sıradaki tarifimizde de bu
malzemeler elbette ki var ancak başka yardımcılar da var! Şöyle ki bu kez
başrol sahibi enginarın tahtı bakla ile sallanıyor. Nasıl mı? Enginarın
faydalarına baklanın lezzeti ekleniyor, soğan aşkı ile kavruluyor, limon suyu ve

karabiber şifa oluyor, dereotu mis gibi kokutuyor, bir miktar un doyuruculuğu
artırıyor ve ortaya kusursuz bir seçenek çıkıyor!
Enginar ve baklanın mükemmel buluşmasını deneyimlemek, sağlıklı ve az
kaloriye sahip bir öğün tüketebilmek için videomuzu izleyin ve mutfağın yolunu
tutun. Şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. İlk olarak bir tencerenin içerisine zeytinyağını be soğanı ekleyip kavurun. Kılçıkları ayıklanmış ve 3-4 parçalaya bölünmüş taze baklaları ilave edip kavurmaya devam edin.
2. Baklaların rengi hafif dönene kadar bu işleme devam edin. Suyu ve baharatları ilave edin kaynatın.
3. Baklalar Pişmeye yakın Başka bir kap içersinde un ve bir su bardağı kadar suyu karıştırıp tencereye ilave edin.
4. Küp küp kesilmiş enginarları da ekleyip enginarlar ve baklalar pişene kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın dereotu ilave edip servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER