Baklava Yufkasından Börek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 609
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
9

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Özel ve sıradışı tarifler, lezzetli birleşimler için bizi takip etmeye devam edin. Baklava yufkasından incecik ve çıtır çıtır lezzetler için; baklava yufkasından börek tarifi MigrosTV’de. Farklı ve özel tarifler için MigrosTV yemek tariflerine göz atabilirsiniz. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

YAPILIŞI:

1. Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Maden suyu ilavesiyle karıştırın.
2. Rendelenmiş tulum ve kaşar peyniri, ufalanmış beyaz peynir, tuz, karabiber ve fesleğeni derin bir kapta karıştırın.
3. Baklavalık yufkaları tek tek açın. Bir adet baklavalık yufkanın yarısını ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabına alın.
4. Üzerini yağlı karışımla yağlayın. Aynı şekilde üç kat yufkayı aralarını yağlayarak üst üste dizin.
5. Peynirli karışımdan ekleyip dışarıda kalan yufka parçalarını üzerine kapatın. Aynı işlemi tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
6. Hazırladığınız böreği dilimlere ayırıp kalan karışımı üzerine gezdirin. Yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra dilimler halinde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER