Bal Kabaklı Kış Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 1.437
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Bal Kabaklı Kış Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Nefis börek tariflerimize farklı ve yaratıcı bir lezzet ekledik. Kış güneşi bal kabağı ile pratik ve lezzet dolu bir börek hazırladık. Kolay tarifimizin tüm adımları için videomuzu izleyin.

Bal Kabaklı Kış Böreği Yapımı:

1. Sert ve yeşil kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendelediğiniz bal kabaklarının fazla suyunu sıkın.
2. Toz şeker, küçük parçalara ayırdığınız ceviz içi ve tarçın ilavesiyle karıştırın.
3. Mutfak tezgahı üzerine açtığınız yufka üzerine hazırladığınız bal kabaklı iç harcın yarısını uzunlamasına yayın.
4. Uç kısmını ayçiçek yağıyla yağladığınız yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın.
5. Az miktarda ayçiçek yağıyla yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız yufka rulolarını dikkatlice yerleştirin. Üzerini ayçiçek yağıyla yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 45-50 dakika kadar pişirin.
6. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz bal kabaklı böreği tahin ilavesiyle dilimledikten sonra servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER