MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bal Kabaklı Kış Böreği Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Nefis börek tariflerimize farklı ve yaratıcı bir lezzet ekledik. Kış güneşi bal kabağı ile pratik ve lezzet dolu bir börek hazırladık. Kolay tarifimizin tüm adımları için videomuzu izleyin.

Bal Kabaklı Kış Böreği Tarifi
MALZEMELER
  • yufka

    2 adet
  • bal kabağı

    400 gram
  • toz şeker

    200 gram
  • ceviz içi

    100 gram
  • tarçın

    1 çay kaşığı
  • ayçiçek yağı

    4 yemek kaşığı
  • tahin

    Servis için; 4 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sert ve yeşil kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendelediğiniz bal kabaklarının fazla suyunu sıkın.

  • 2. Adım

    Toz şeker, küçük parçalara ayırdığınız ceviz içi ve tarçın ilavesiyle karıştırın.

  • 3. Adım

    Mutfak tezgahı üzerine açtığınız yufka üzerine hazırladığınız bal kabaklı iç harcın yarısını uzunlamasına yayın.

  • 4. Adım

    Uç kısmını ayçiçek yağıyla yağladığınız yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın.

  • 5. Adım

    Az miktarda ayçiçek yağıyla yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız yufka rulolarını dikkatlice yerleştirin. Üzerini ayçiçek yağıyla yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 45-50 dakika kadar pişirin.

  • 6. Adım

    Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz bal kabaklı böreği tahin ilavesiyle dilimledikten sonra servis edin.