Bal Kabaklı Muffin Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,33/5 Toplam: 6 Oy
view 14.738
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
12

Bal Kabaklı Muffin Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bal kabağı ile yapabileceğiniz nefis tarifler MigrosTV’de! Bu kez muffinlere lezzeti bol bir yorum getirdik ve bal kabağı ekledik. Pratik tarifimiz için videomuzu izleyin.

Pişirme önerisi:  

Arzuya göre toz zencefil ve yenibahar ilavesiyle muffin hamurunu hazırlayabilir, dilimli kek kalıbında da pişirebilirsiniz.

Bal Kabaklı Muffin Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız temizlenmiş ve kabukları soyulmuş bal kabaklarını ince ince dilimleyin.
2. Fırın torbasına yerleştirdiğiniz dilimlenmiş bal kabaklarını toz şeker ve çubuk tarçın ilavesiyle harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.
3. Fırından çıkartıp derin bir kaseye aldığınız bal kabaklarını püre haline getirip soğutun.
4. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, esmer şeker ve tarçın ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
5. Ayçiçek yağı, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edin. Fırın poşetinde pişirip püre haline getirdiğiniz bal kabağı püresini ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
6. Kağıt kalıpları porsiyonluk muffin kalıplarına yerleştirip hazırladığınız bal kabaklı muffin harcını eşit olarak paylaştırın.
7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra arzuya göre file Antep fıstığı eşliğinde ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER