MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bal Kabaklı Pişmeyen Cheesecake Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Bal kabağıyla yapılan bal gibi tarifler serimiz sofralarınıza, çay, kahve ve atıştırmalık saatlerinize ilham vermeye devam ediyor! Klasik cheesecake tarifinden sıkılanlara, pişmeyen hali var sırada! Üstelik bal kabağıyla çok farklı ve lezzet dolu bir aroması var…

Bal Kabaklı Pişmeyen Cheesecake Tarifi
MALZEMELER
  • yulaflı bisküvi

    Tabanı için; 2 paket
  • tereyağı

    Tabanı için; 5 yemek kaşığı
  • toz tarçın

    Tabanı için; 1 tatlı kaşığı
  • labne peyniri

    400 gram
  • esmer şeker

    1 su bardağı
  • bal kabağı

    600 gram haşlanmış
  • krem şanti

    2 paket toz
  • süt

    2 su bardağı soğuk
  • toz tarçın

    1 çay kaşığı
  • vanilya

    1 çay kaşığı
  • toz zencefil

    1/2 çay kaşığı
  • ceviz içi

    1 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Mutfak robotuna aldığınız yulaflı bisküvileri toz haline gelene kadar çekin. Tereyağını ayrı bir yerde eritip un haline gelen bisküvilerle karıştırın. Son olarak toz tarçın ekleyin.

  • 2. Adım

    Kelepçeli kek kalıbının tabanını hazırladığınız bisküvili karışımla kaplayıp kaşığın tersiyle düzeltin. Buzdolabında 10 dakika kadar soğutun.

  • 3. Adım

    Suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini esmer şeker ilavesiyle çırpın. Ayrı bir yerde soğuk süt eklediğiniz toz krem şantileri yüksek devirde çırpın.

  • 4. Adım

    Küçük parçalar halinde kestiğiniz bal kabaklarını üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın. Çatal ya da püre yapıcı yardımıyla ezdiğiniz haşlanmış bal kabaklarını ayrı bir yerde soğutun.

  • 5. Adım

    Çırpılmış krem şanti, labne peyniri, bal kabağı püresi, toz zencefil, tarçın ve vanilyayı geniş bir kapta karıştırın.

  • 6. Adım

    Önceden hazırladığınız cheesecake tabanını çırpılmış kremalı karışımla doldurup derin dondurucuda soğumaya bırakın. Kıvam alan keki dilimler halinde soğuk olarak servis edin.