Balkabaklı Kadayıf Dolması Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,53/5 Toplam: 5.367 Oy
view 58.113
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Balkabaklı Kadayıf Dolması Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kadayıf dolması sever misiniz; içine biraz da balkabağı? İşte enfes tarifimiz! Detaylar için buraya buyurun. Kadayıfın kullanıldığı farklı bir lezzet için MigrosTV’ye bekliyoruz.

Balkabaklı Kadayıf Dolması Yapımı:

1. Balkabağını tabanı geniş bir tencereye dizin; üzerine su ve şekeri ilave ettikten sonra şurup koyulaşıp köpürmeye başlayana kadar kısık ateşte pişirin.
2. Daha sonra yumuşayan kabakları tel süzgeçte süzdükten sonra spatula yardımı ile püre haline getirin.
3. Kadayıfları tencerede hafif erittiğiniz tereyağı ile harmanlayın.
4. Önceden buzlukta soğuttuğunuz demir çubuklara fırça yardımı ile tereyağı sürün ve tekrar buzluğa kaldırın.
5. Kadayıfları uzunlamasına tezgâha serin ve tereyağlı çubukları üzerinde yuvarlayın; en son yumurta sarısı sürün ve 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
6. Fırından çıktıktan sonra soğumadan kadayıfları demir çubuklardan çıkarın ve sıkma torbası yardımı ile hazırladığınız balkabağı püresini kadayıfların içine doldurun.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER