Ballı Tavuk Nasıl Yapılır?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,57/5 Toplam: 7 Oy
view 5.101
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Ballı Tavuk Malzemeleri

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tavuk; çoğunlukla her evde pişen, her bölümünden farklı yemeklerin kolayca üretilebildiği yiyeceklerden biri; biz de bu özelliğine güvenerek biraz sıradanlıktan uzaklaşıp yepyeni bir lezzet denemeye, restoranların özel seçeneğini eve taşıyıp sofralarınızı bambaşka bir hale dönüştürecek bir tarif hazırlamaya koyulduk.
Yenilikleri denemekten korkmayan, tatlı ve tuzlu gibi zıt lezzetlerin beraberliğini sevenler için; karşınızda ballı tavuk! Fileto şeklindeki tavuk göğüslerinin marine edilip iyice kızartıldıktan sonra üzerine ballı sosun gezdirilmesiyle tamamlanan ballı tavuğu öğle ya da akşam yemeğinde keyifle tüketebilir ya da spor sonrasında kaybettiğiniz enerjiyi lezzetle sağlayabilirsiniz.
Bolca sağlık ve enerji dolu ballı tavuk için bizim tarifimiz çoktan hazır, siz de malzemelerini hazırladıysanız şimdiden afiyet olsun!

Ballı tavuk tarifi, ballı tavuk yapılışı, ev yapımı ballı tavuk, ballı tavuk hazırlanışı, pratik ballı tavuk nasıl yapılır, ballı tavuk nasıl hazırlanır, nefis ballı tavuk yapımı, evde ballı tavuk nasıl hazırlanır ve daha birçok farklı lezzet ile tanışmak için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Ballı Tavuk Yapımı:

1. Uygun bir kaseye un alınıp içerisine tuz ve sarımsak tozu eklenir. Arkasından tavuklar bu unlu karışım içerisine konulup iyice bulanır.
2. Ardından bir miktar kızdırılmış sıvı yağda tavuklar altın rengi olana kadar pişirilir.
3. Daha sonra bir tava içerisine tereyağı ve sarımsaklar eklenir. Sonra soya sos, bal ve esmer şeker eklenip homojen kıvama gelene kadar bir taşım kaynatılır.
4. Ardından tavuklar da tava içerisine alınıp beraber pişirmeye devam edilir. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve susam ile birlikte servis edilir.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER