MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ballı Tavuk Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME15'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Tavuk; çoğunlukla her evde pişen, her bölümünden farklı yemeklerin kolayca üretilebildiği yiyeceklerden biri; biz de bu özelliğine güvenerek biraz sıradanlıktan uzaklaşıp yepyeni bir lezzet denemeye, restoranların özel seçeneğini eve taşıyıp sofralarınızı bambaşka bir hale dönüştürecek bir tarif hazırlamaya koyulduk.
Yenilikleri denemekten korkmayan, tatlı ve tuzlu gibi zıt lezzetlerin beraberliğini sevenler için; karşınızda ballı tavuk! Fileto şeklindeki tavuk göğüslerinin marine edilip iyice kızartıldıktan sonra üzerine ballı sosun gezdirilmesiyle tamamlanan ballı tavuğu öğle ya da akşam yemeğinde keyifle tüketebilir ya da spor sonrasında kaybettiğiniz enerjiyi lezzetle sağlayabilirsiniz.
Bolca sağlık ve enerji dolu ballı tavuk için bizim tarifimiz çoktan hazır, siz de malzemelerini hazırladıysanız şimdiden afiyet olsun!

Ballı tavuk tarifi, ballı tavuk yapılışı, ev yapımı ballı tavuk, ballı tavuk hazırlanışı, pratik ballı tavuk nasıl yapılır, ballı tavuk nasıl hazırlanır, nefis ballı tavuk yapımı, evde ballı tavuk nasıl hazırlanır ve daha birçok farklı lezzet ile tanışmak için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Ballı Tavuk Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • tavuk kanat

    10-15 adet
  • un

    1.5 su bardağı
  • tuz

    1.5 tatlı kaşığı
  • toz sarımsak

    1 tatlı kaşığı
  • tereyağı

    Sosu İçin; 1 tatlı kaşığı
  • sarımsak

    1 diş
  • soya sosu

    1/2 çay bardağı
  • esmer şeker

    3 çorba kaşığı
  • susam

  • maydanoz

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir kaseye un alınıp içerisine tuz ve sarımsak tozu eklenir. Arkasından tavuklar bu unlu karışım içerisine konulup iyice bulanır.

  • 2. Adım

    Ardından bir miktar kızdırılmış sıvı yağda tavuklar altın rengi olana kadar pişirilir.

  • 3. Adım

    Daha sonra bir tava içerisine tereyağı ve sarımsaklar eklenir. Sonra soya sos, bal ve esmer şeker eklenip homojen kıvama gelene kadar bir taşım kaynatılır.

  • 4. Adım

    Ardından tavuklar da tava içerisine alınıp beraber pişirmeye devam edilir. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve susam ile birlikte servis edilir.