Bamya Çorbası Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,50/5 Toplam: 2 Oy
view 3.587
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Bamya Çorbası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bol etli bamya çorbası tarifinin en lezzetli hali MigrosTV’de.

Püf noktası:

Kuşbaşı etleri olabildiğince küçük küpler halinde doğramaya özen gösterin.

Kuşbaşı etlerini haşlayıp et suyunu süzdükten sonra kullanın.

Kurutulmuş bamyaları haşladıktan sonra iplerini çıkartın.

Pişirme önerisi:

Domates püresi yerine domates ya da biber salçası kullanabilirsiniz.

Bamya Çorbası Yapımı:

1. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuşbaşı etleri küçültün.
2. Derin bir tencereye aldığınız kuşbaşı etleri eklediğiniz su ilavesiyle haşlamaya bırakın.
3. Süzgeç ya da kuru bir bez arasına aldığınız kurutulmuş bamyaları ellerinizle ovuşturarak dikenli kısımlarının dökülmesini sağlayın.
4. Ayrı bir tencereye aldığınız kuru bamyaları diriliği gidene kadar haşlayın. Haşlama işlemi sonrasında iplerini çıkartıp ayrı bir yerde bekletin.
5. Derin bir tencereye aldığınız zeytinyağını kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
6. Domates püresini ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Haşlayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri ekleyip 5 dakika kadar soteleyin.
7. Ayrı bir kenara ayırdığınız sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte kaynatın.
8. Son olarak ayıklanmış çiçek bamya ve taze sıkılmış limon suyunu ilave ettikten sonra 10-15 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER