MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bamya Çorbası Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME90'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bol etli bamya çorbası tarifinin en lezzetli hali MigrosTV’de.

Püf noktası:

Kuşbaşı etleri olabildiğince küçük küpler halinde doğramaya özen gösterin.

Kuşbaşı etlerini haşlayıp et suyunu süzdükten sonra kullanın.

Kurutulmuş bamyaları haşladıktan sonra iplerini çıkartın.

Pişirme önerisi:

Domates püresi yerine domates ya da biber salçası kullanabilirsiniz.

Bamya Çorbası Tarifi
MALZEMELER
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 100 gram kurutulmuş çiçek bamya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 su bardağı domates püresi
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuşbaşı etleri küçültün.

  • 2. Adım

    Derin bir tencereye aldığınız kuşbaşı etleri eklediğiniz su ilavesiyle haşlamaya bırakın.

  • 3. Adım

    Süzgeç ya da kuru bir bez arasına aldığınız kurutulmuş bamyaları ellerinizle ovuşturarak dikenli kısımlarının dökülmesini sağlayın.

  • 4. Adım

    Ayrı bir tencereye aldığınız kuru bamyaları diriliği gidene kadar haşlayın. Haşlama işlemi sonrasında iplerini çıkartıp ayrı bir yerde bekletin.

  • 5. Adım

    Derin bir tencereye aldığınız zeytinyağını kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 6. Adım

    Domates püresini ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Haşlayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri ekleyip 5 dakika kadar soteleyin.

  • 7. Adım

    Ayrı bir kenara ayırdığınız sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte kaynatın.

  • 8. Adım

    Son olarak ayıklanmış çiçek bamya ve taze sıkılmış limon suyunu ilave ettikten sonra 10-15 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin.