Barbunya Köftesi
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 1 Oy
view 2.007
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bugünün menüsünde barbunya var desek? Bu fikre bayılır, sevinçten havalara uçabilecek kıvama gelir miydiniz? Eğer sizdeki barbunya aşkı, bir başka ise bu tarifimizi de çok seveceksiniz demektir.
Genelde sulu yemek olarak, belki pilavın yanında yemeyi tercih ettiğiniz barbunyalar; bu kez bambaşka bir kimliğe bürünüp sizi daha da etkilemeye geliyor! Pratikliği, sıra dışılığı ve lezzeti ile kalbinizi çalıp vazgeçilmezleriniz arasına girecek barbunya köftesi parmaklarınızın ucunda sizi bekliyor!

Sağlıklı ve çok besleyici olmasının yanı sıra normal köfte yapımından farklı olarak kıyma yerine barbunya kullanılması sayesinde vejetaryenler için de denemeye değer!
Geçelim detaylara; Soğan, yumurta, karabiber, kimyon, maydanoz ve galeta unu ile hazırlanan hamuru şekillendirdikten sonra kızgın yağda pişiriyor ve lezzetle buluşmak isteyen damakları daha fazla bekletmiyoruz. Sonrasında ister yoğurt isterseniz de farklı soslara bandıra bandıra yiyoruz. Geri kalan bilgiler için videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun! barbunya köftesi tarifi, barbunya köftesi yapımı, barbunya köftesi yapılışı, barbunya köftesi nasıl yapılır, barbunya köftesi nasıl hazırlanır, barbunya köftesi hazırlanışı, barbunya köftesi malzemeleri, ev yapımı barbunya köftesi ve daha birçok barbunyalı tarif MigrosTV’de sizi bekliyor. Bizden ayrılmayın!

YAPILIŞI:

1. Haşlanmış olan barbunyaları mutfak robotundan geçirip püre haline getirin ardından rendelenmiş soğanı ve diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın hafif kovanı ele yapışabilir buna göre galeta unu ekleyebilirsiniz.
2. Yoğurdunuz karışımı en az 1 saat buzdolabında bekletin. Bir tencereye sıvıyağı ekleyip iyice kızdırın.
3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp galeta ununa bulayıp kızgın yağda pişirin.
4. Püf noktası: Yağ mutlaka çok kızgın olmalı aksi halde köfteleriniz dağılır.
5. Servis önerisi:Servis ederken yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER