Bugünün menüsünde barbunya var desek? Bu fikre bayılır, sevinçten havalara uçabilecek kıvama gelir miydiniz? Eğer sizdeki barbunya aşkı, bir başka ise bu tarifimizi de çok seveceksiniz demektir.
Genelde sulu yemek olarak, belki pilavın yanında yemeyi tercih ettiğiniz barbunyalar; bu kez bambaşka bir kimliğe bürünüp sizi daha da etkilemeye geliyor! Pratikliği, sıra dışılığı ve lezzeti ile kalbinizi çalıp vazgeçilmezleriniz arasına girecek barbunya köftesi parmaklarınızın ucunda sizi bekliyor!
Sağlıklı ve çok besleyici olmasının yanı sıra normal köfte yapımından farklı olarak kıyma yerine barbunya kullanılması sayesinde vejetaryenler için de denemeye değer!
Geçelim detaylara; Soğan, yumurta, karabiber, kimyon, maydanoz ve galeta unu ile hazırlanan hamuru şekillendirdikten sonra kızgın yağda pişiriyor ve lezzetle buluşmak isteyen damakları daha fazla bekletmiyoruz. Sonrasında ister yoğurt isterseniz de farklı soslara bandıra bandıra yiyoruz. Geri kalan bilgiler için videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!