Batırık Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 2 Oy
view 848
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Batırık Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yöresel lezzetleri tatmayı sevenler, takılın peşimize! Nefis bir tarif ile tanışmaya hazırsanız karşınızdaismiyle gülümseten, tadıyla midelere bayram ettirenbatırık!

Batırık; İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde çokça yapılan bir çeşit salata ya da çorba olarak nitelendirilebilecek bir lezzettir. İsmi ile çok farklı olsa da tarifi itibari ile biraz mercimek köftesi biraz da kısırı andırıyor denebilir. Aralarındaki fark; mercimek köftesi ve kısır daha kuru iken batırık daha sulu bir yapıya sahiptir.
İçerdiği bol miktardaki bulgur ve yer fıstığı sayesinde oldukça doyurucudur. Domatesle renklenir, soğanla lezzetlenir, tahin ve nar ekşisi ile şaşırtır. Salatalık, maydanoz ve taze nane yaprakları ile ferahlatır, bolca baharatı ile acı sevenleri mutlu eder.
Kısacası; malzemeleri itibari ile birçok zıt lezzeti barındırsa da hepsini birbirine yakıştırmayı başarıyla sağlar.
Eğer siz de onunla ilk kez tanışacaksanız elinizi çabuk tutun deriz; çünkü bu lezzet bekletilmeyi hak etmiyor!

Batırık tarifi, batırık yapılışı, batırık nasıl yapılır, batırık nasıl hazırlanır, batırık malzemeleri, ev yapımı batırık ve daha birçok yöresel tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Püf Noktası

Bu tarifin özelliği tüm sebzelerin ince ve küçük boyutta doğranmasıdır.  Diğer türlü kısır gibi yemek isterseniz içine en son koyduğunuz suyu koymayarak da tüketebilirsiniz.

Batırık Yapımı:

1. Bulguru derince bir kaba alın, 2 bardağa yakın sıcak su ile ıslatın ve bulgurların şişmesini bekleyin.
2. İçine rendelediğiniz domates ve soğanı koyun ve iyice yoğurun.
3. Kavrulmuş tahini ve kavrulmuş ince çekilmiş tuzsuz fıstığı ilave edip tekrar yoğurun.
4. Nar ekşisi, zeytinyağı, domates salçası ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
5. Salatalıklar cacıklık, biber, taze soğanlar, nane, maydanoz ince kıyılmış olmalıdır.
6. Tüm malzemeyi bulgura ekleyerek karıştırın. Baharatları da karışıma ekleyin.
7. En son içersine 1 litre soğuk su ekleyin. Sumak ve maydonozla süsleyin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER