Bayat Ekmekli Vişneli Tirit Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,25/5 Toplam: 4 Oy
view 8.968
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Bayat Ekmekli Vişneli Tirit Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hem bayat ekmekleri değerlendiriyoruz, hem de farklı ve lezzetli tatlar ortaya çıkartıyoruz. Bayat ekmeğimiz, bu kez vişnenin nefis aromasıyla bir araya geliyor. Bayat ekmekle yapabileceğiniz diğer önerilerimiz de ilginizi çekecek; bayat ekmek aşıelmalı bayat ekmek topları.

Pişirme önerisi:

Taze vişne kullanacaksanız vişnelerin çekirdeklerini dikkatli bir şekilde ayıklamaya özen gösterin.

Servis önerisi: 

Kaymak yerine kaymaklı dondurma kullanabilirsiniz.

Bayat Ekmekli Vişneli Tirit Yapımı:

1. Bayat ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin. Tereyağı eklediğiniz bir tavada orta ateşte, 5 dakika kadar soteleyin.
2. Derin bir tencereye aktardığınız vişneleri, toz şeker ve su ilavesiyle aralarda karıştırarak kaynatın.
3. Hafif koyulaşan şurup karışımına tereyağında sotelediğiniz bayat ekmek küplerini ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
4. Servis kaselerine paylaştırdığınız bayat ekmekli vişneli tirit tatlısını kaymak ve toz fındık ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER