Bayatlamış Kekli Fincan Tatlısı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,17/5 Toplam: 6 Oy
view 14.897
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Bayatlamış Kekli Fincan Tatlısı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mutfağımızdaki gıdaları israf etmeden değerlendirmenin yollarını aramaya devam ediyoruz. Çay, kahve saatlerinize eşlik eden keki, tazeliğini kaybettikten sonra nefis bir fincan tatlısı yapımında kullanabilirsiniz. Detaylar için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Tatlılara şekil vermek için kullanacağınız porselen ya da cam fincanları suyla duruladıktan sonra kullanın. Aksi takdirde buzdolabında soğuyan ve kıvam alan tatlıların kalıptan çıkışı zorlaşacaktır.

Bayatlamış Kekli Fincan Tatlısı Yapımı:

1. Servis esnasında tatlıları süslemek için kullanacağınız ev yapımı bayat kekinizi küçük parçalara ayırıp mutfak robotuna atın. Rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesiyle un haline getirin.
2. Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Un ve toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan muhallebiye toz vanilya ve tereyağını katıp 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
4. Suyla duruladığınız fincanlara tatlıları eşit olarak paylaştırıp derin dondurucuda kıvam alana kadar bekletin.
5. Bekletme süresi sonrasında ters çevirerek servis tabaklarına çıkardığınız tatlıları bayatlamış kekli karışıma buladıktan sonra soğuk olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER