MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bayatlamış Kekli Fincan Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Mutfağımızdaki gıdaları israf etmeden değerlendirmenin yollarını aramaya devam ediyoruz. Çay, kahve saatlerinize eşlik eden keki, tazeliğini kaybettikten sonra nefis bir fincan tatlısı yapımında kullanabilirsiniz. Detaylar için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Tatlılara şekil vermek için kullanacağınız porselen ya da cam fincanları suyla duruladıktan sonra kullanın. Aksi takdirde buzdolabında soğuyan ve kıvam alan tatlıların kalıptan çıkışı zorlaşacaktır.

Bayatlamış Kekli Fincan Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • süt

    5 su bardağı
  • un

    6 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • kek

    2 dilim bayatlamakta olan ev yapımı
  • Hindistan cevizi

    2 yemek kaşığı rendelenmiş
  • tereyağı

    1 yemek kaşığı
  • toz şeker

    8 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Servis esnasında tatlıları süslemek için kullanacağınız ev yapımı bayat kekinizi küçük parçalara ayırıp mutfak robotuna atın. Rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesiyle un haline getirin.

  • 2. Adım

    Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Un ve toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

  • 3. Adım

    Kısık ateşte sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan muhallebiye toz vanilya ve tereyağını katıp 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

  • 4. Adım

    Suyla duruladığınız fincanlara tatlıları eşit olarak paylaştırıp derin dondurucuda kıvam alana kadar bekletin.

  • 5. Adım

    Bekletme süresi sonrasında ters çevirerek servis tabaklarına çıkardığınız tatlıları bayatlamış kekli karışıma buladıktan sonra soğuk olarak servis edin.