Gülpare Tarifi
6.658 votes, average: 4,62 out of 56.658 votes, average: 4,62 out of 56.658 votes, average: 4,62 out of 56.658 votes, average: 4,62 out of 56.658 votes, average: 4,62 out of 5
4,62/5Toplam: 6.658 Oy
view 52.370
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Gülpare Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Ağzınızı tatlandıracak Gülpare tarifimizi gördünüz mü? Mutlaka izleyin, tatlı tariflerinizin baş köşesine not alın. Kolay tatlı tarifleri için MigrosTV’den ayrılmayın.

Gülpare Yapımı:

1. Bir tencereye suyu ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.
2. Eğer bu sırada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir.
3. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, tam 20 dakika kaynatmaya devam edin.
4. Limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 15 dakika önce ekleyin.
5. Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı ve yoğurdu koyup, karıştırın.
6. Ardından irmiği, 1 paket vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin.
7. Azar azar unu da döküp, yumuşak bir hamur (kulak memesi kıvamı) elde edene kadar yoğurun.
8. Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirin.
9. Dinlenen hamurdan biraz büyük parça alıp, un serpilmiş tezgaha koyun.
10. Hamuru merdane yardımı ile ne kalın ne de ince olacak şekilde açın.
11. Çay bardağı ile 4 parça kesin.
12. Kestiğiniz 4 yuvarlak parçayı, birini diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde dizin.
13. Dıştan içe doğru yavaş yavaş rulo şeklinde sarın.
14. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin.
15. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verip, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
16. Tatlınız iyice kızardıktan sonra fırından çıkartın.
17. Sıcak tatlınızın üzerine soğuyan şerbeti bir kepçe yardımı ile yavaş yavaş yedirerek dökün.
18. Tatlınız 1 saat kadar şerbette kaldıktan sonra servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER