Patlıcan Musakka Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,85/5 Toplam: 5.849 Oy
view 49.435
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Patlıcan Musakka Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bu kez, Türk mutfağının odağındaki lezzetlerden patlıcan musakka yaptık. Tarifimizi hemen izleyebilir, yanına yakışır pilav tariflerimize göz atabilirsiniz. Pratik ve kolay yemek tarifleri için MigrosTV‘den ayrılmayın.

Patlıcan Musakka Yapımı:

1. Patlıcanları alaca soyup halka halka doğrayalım.
2. Acı suyunun gitmesi için yarım saat tuzlu suda bekletelim.
3. Sürenin sonunda suyunu süzüp yıkayıp bir fırın kabının dibine dizelim.
4. Üzerine 2,3 çorba kaşığı yağ gezdirip tuz serpip ısıtılmış orta ısılı fırında pişmeye bırakalım.
5. Patlıcan fırında pişerken üst malzemesini hazırlayalım.
6. Kıymayı tavaya koyup biraz yağ ilavesiyle yarı kıvamda kavuralım.
7. İçine doğranmış soğanı ekleyip tam kavuralım.
8. Biberi ve domatesi yemeklik doğrayıp kavrulan kıymaya ekleyelim.
9. Salçayı,tuzu ve 1 çay bardağı suyu koyup kaynatalım.
10. Pişen patlıcanı fırından çıkarıp üzerine harcı yayalım.
11. Tekrar fırına verip üzeri biraz kızarana kadar pişirelim.

EN ÇOK İZLENENLER