MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Patlıcan Musakka Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK25'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Bu kez, Türk mutfağının odağındaki lezzetlerden patlıcan musakka yaptık. Tarifimizi hemen izleyebilir, yanına yakışır pilav tariflerimize göz atabilirsiniz. Pratik ve kolay yemek tarifleri için MigrosTV‘den ayrılmayın.

Patlıcan Musakka Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    3 adet
  • kıyma

    200 gram
  • soğan

    1 adet
  • sivribiber

    4 adet
  • domates

    2 adet
  • salça

    1 çorba kaşığı
  • sıvı yağ

    Bir miktar
  • tuz

    Bir miktar
  • karabiber

    1/2 çay tane
  • kimyon

    1/2 çay kaşığı
  • patlıcan

    4 adet orta boy
  • Patlıcanları kızartmak için:
  • ayçiçek yağı

    2 su bardağı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Patlıcanları alaca soyup halka halka doğrayalım.

  • 2. Adım

    Acı suyunun gitmesi için yarım saat tuzlu suda bekletelim.

  • 3. Adım

    Sürenin sonunda suyunu süzüp yıkayıp bir fırın kabının dibine dizelim.

  • 4. Adım

    Üzerine 2,3 çorba kaşığı yağ gezdirip tuz serpip ısıtılmış orta ısılı fırında pişmeye bırakalım.

  • 5. Adım

    Patlıcan fırında pişerken üst malzemesini hazırlayalım.

  • 6. Adım

    Kıymayı tavaya koyup biraz yağ ilavesiyle yarı kıvamda kavuralım.

  • 7. Adım

    İçine doğranmış soğanı ekleyip tam kavuralım.

  • 8. Adım

    Biberi ve domatesi yemeklik doğrayıp kavrulan kıymaya ekleyelim.

  • 9. Adım

    Salçayı,tuzu ve 1 çay bardağı suyu koyup kaynatalım.

  • 10. Adım

    Pişen patlıcanı fırından çıkarıp üzerine harcı yayalım.

  • 11. Adım

    1. Tekrar fırına verip üzeri biraz kızarana kadar pişirelim.