Beşamel Soslu Tavuklu Enginar Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,32/5 Toplam: 5.083 Oy
view 42.846
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Beşamel Soslu Tavuklu Enginar Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Beşamel sosun yakıştığı bir lezzet daha; beşamel soslu tavuklu enginar. Peki beşamel sos nedir? Beşamel sosorijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı bir çeşit sos. Tavuklara kattığı lezzetin yanı sıra, lazanya gibi enfes yemeklere de tat katıyor. Beyaz renkli ve krema kıvamında. Biz bu sefer tavuklu enginara lezzet katsın istedik ve sizin için pratik bir yemek tarifi hazırladık. Buyurun!

Tavuklu lezzet önerilerimize göz attınız mı? Tavuklu noodle, tarçınlı çerkez tavuğu, elmalı tavuk salatası. Tarifler için MigrosTV’ye bekleriz.

 

Migros’ta İyi Tavuğun Hikayesi
Hormonsuz beslenme programı uygulanan iyi tavuklar, tertemiz yuvalarında, normal büyüme sürelerinde büyüyorlar.
İyi tavukların düzenli sağlık kontrolü veteriner hekim tarafından yapılıyor.
İyi tarım uygulamaları sertifikasına sahip ürünler, Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu denetimlerinde 317 farklı kontrol kriterinden başarıyla geçerek rafta yerini alıyor.
Tüm bu süreçlerde çevreye, insan sağlığına ve hayvan refahına duyarlılık esas alınıyor.
Siz de Migros’a gelin, sevdiklerinizle güvenle tüketeceğiniz iyi tavuklardan alın.

Beşamel Soslu Tavuklu Enginar Yapımı:

1. Enginarları limon suyu ve su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2. Başka bir tencerede havuç, patates, bezelye ve tavuğu kaynar suda 6 dk haşladıktan sonra süzün ve içerisine arpacık soğan ve ceviz ekleyin.
3. Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritin.
4. Unu 3 dakika kavurup süt ve tuzu ekleyin.
5. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin.
6. Pürüzsüz püre kıvamı aldıktan sonra bir kenara alın.
7. Haşlanan enginarların üzerine garnitür ekleyip beşamel sosu dökün ve 200 derecelik fırında 15 dk pişirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER