MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Beşamel Soslu Tavuklu Enginar Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Beşamel sosun yakıştığı bir lezzet daha; beşamel soslu tavuklu enginar. Peki beşamel sos nedir? Beşamel sosorijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız asıllı bir çeşit sos. Tavuklara kattığı lezzetin yanı sıra, lazanya gibi enfes yemeklere de tat katıyor. Beyaz renkli ve krema kıvamında. Biz bu sefer tavuklu enginara lezzet katsın istedik ve sizin için pratik bir yemek tarifi hazırladık. Buyurun!

Tavuklu lezzet önerilerimize göz attınız mı? Tavuklu noodle, tarçınlı çerkez tavuğu, elmalı tavuk salatası. Tarifler için MigrosTV’ye bekleriz.

 

Migros’ta İyi Tavuğun Hikayesi
Hormonsuz beslenme programı uygulanan iyi tavuklar, tertemiz yuvalarında, normal büyüme sürelerinde büyüyorlar.
İyi tavukların düzenli sağlık kontrolü veteriner hekim tarafından yapılıyor.
İyi tarım uygulamaları sertifikasına sahip ürünler, Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu denetimlerinde 317 farklı kontrol kriterinden başarıyla geçerek rafta yerini alıyor.
Tüm bu süreçlerde çevreye, insan sağlığına ve hayvan refahına duyarlılık esas alınıyor.
Siz de Migros’a gelin, sevdiklerinizle güvenle tüketeceğiniz iyi tavuklardan alın.
Beşamel Soslu Tavuklu Enginar Tarifi
MALZEMELER
  • enginar

    4 adet
  • tavuk göğüs

    300 gr
  • arpacık soğan

    10 adet
  • ceviz

    100 gr
  • havuç

    1 adet
  • patates

    1 adet
  • bezelye

    100 gr
  • un

    2 çorba kaşığı
  • süt

    2 su bardağı
  • tereyağı

    2 çay kaşığı
  • tuz

    Bir tutam
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Enginarları limon suyu ve su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.

  • 2. Adım

    Başka bir tencerede havuç, patates, bezelye ve tavuğu kaynar suda 6 dk haşladıktan sonra süzün ve içerisine arpacık soğan ve ceviz ekleyin.

  • 3. Adım

    Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritin.

  • 4. Adım

    Unu 3 dakika kavurup süt ve tuzu ekleyin.

  • 5. Adım

    Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin.

  • 6. Adım

    Pürüzsüz püre kıvamı aldıktan sonra bir kenara alın.

  • 7. Adım

    Haşlanan enginarların üzerine garnitür ekleyip beşamel sosu dökün ve 200 derecelik fırında 15 dk pişirip servis edin.