Bezelyeli Börek Tarifi
5.526 votes, average: 4,84 out of 55.526 votes, average: 4,84 out of 55.526 votes, average: 4,84 out of 55.526 votes, average: 4,84 out of 55.526 votes, average: 4,84 out of 5
4,84/5Toplam: 5.526 Oy
view 62.426
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Bezelyeli Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

5 çayının en leziz arkadaşı, geleneksel börek tarifleri MigrosTV’de! Bugün hem pratik hem hızlı bir börek yapalım istedik. Tercihimizi bezelyeden yana kullandık. Bezelyeli börek tarifi ile Altın Günü‘nün yıldızı siz olun!

Bezelyeli Börek Yapımı:

1. Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın.
2. Soğanı soyup kıyın.
3. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.
4. Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin.
5. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
6. Tereyağını eritip ılıtın.
7. Her yufkayı 4 eşit kare parçaya kesin.
8. Kare yufkaları dörder dörder üst üste yerleştirip aralarına eritilmiş tereyağı sürün.
9. Ortalarına bezelyeli karışımı paylaştırıp bohça gibi kapatın.
10. Kat yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin.
11. Üzerlerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER