Biber Turşusu Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 2 Oy
view 7.133
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
8

Biber Turşusu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yaz mevsiminin bizlere sunduğu; çorba, yemek, salata ve kahvaltılarımıza eşlik eden, pek çok yemeğe ilham veren yeşil biberden kışın da mahrum kalmamak için nefis bir turşu hazırladık. Tarifi için videomuzu izleyin.

Püf noktası:

Turşunun olmasını hızlandırmak ve daha uzun süre dayanmasını sağlamak için kavanozun dip kısmına 1 yemek kaşığı kadar nohut ekleyebilirsiniz.

Salamura yapımında kullandığınız suyun kaynamış su olmasına, kavanozun kuru, temiz ve kapağı sıkı kapanan bir kavanoz olmasına özen gösterin.

Biberleri iki eşit parçaya böldükten sonra da turşu yapımında kullanabilir, turşuya aroma vermesi adına farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Biber Turşusu Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz sivri biberlere küçük delikler açın. Sarımsakların kabuklarını soyun.
2. Önceden kaynattığınız suyu derin bir sürahiye alın. Kaya tuzu, taze sıkılmış limon suyu, turşuluk iri tuz, toz şeker, üzüm sirkesi ilavesiyle karıştırın.
3. Öncelikle ayıklanmış sarımsakları sonrasında sivri biberleri; litrelik, temiz bir kavanoza sıkıca yerleştirin. Hazırladığınız salamura karışımını kavanozu dolduracak şekilde ekleyin.
4. Kişniş tohumlarını kapatıp kavanozun ağız kısmını maydanoz dallarıyla örttükten sonra kapağını sıkıca kapatın.
5. Hazırladığınız turşuyu, ısı ve ışık görmeyen bir yerde 8-10 gün aralığında beklettikten sonra servis edin. Kapağını açtığınız turşuyu buzdolabında muhafaza edin.

EN ÇOK İZLENENLER