Bisküvili Kup Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 3 Oy
view 9.394
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Bisküvili Kup Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çoğu zaman ara öğünlerde atıştırmalık olarak tükettiğimiz, belki de tadından sıkıldığımız ama alternatifini bulamadığımız yulaflı bisküvilerle bambaşka bir tat yarattık. Krem şanti ve labne peyniri ile bir araya getirdiğimiz bisküvi parçalarını kuplarla buluşturduk… Bisküvili kuplar tarifimiz, enfes tadıyla favori tatlılarınız arasında yerini alacak.

Püf noktası:

Pürüzsüz bir kıvam için hazırladığınız muhallebi karışımını sürekli karıştırarak pişirin. Bisküvi karışımında arzuya göre toz tarçın kullanın.

Servis önerisi:

Tatlıyı büyük bir servis kabında hazırlayabilir, dondurduktan sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz. Tatlı yapımında çilek dilimleri yanı sıra damla çikolata da kullanabilirsiniz.

Bisküvili Kup Yapımı:

1. Bisküvi karışımı için; mutfak robotuna aldığınız yulaflı bisküvileri toz haline getirene kadar çektirin. Ceviz içi ekleyip karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.
2. Temizledikten sonra bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdüğünüz çilekleri ince ince dilimleyin.
3. Muhallebi karışımı için; süt, un, mısır nişastası, yumurta sarısı ve toz şekeri derin bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın.
4. Kıvam alıp koyulaşan muhallebiye vanilya, toz krem şanti ve fazla suyunu süzdürdüğünüz labne peyniri katıp karıştırarak pişirmeye devam edin.
5. Koyulaşıp pürüzsüz bir kıvam alan muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
6. Önceden hazırladığınız kup bardaklarının dip kısımlarına hazırladığınız muhallebiden ekleyin. Üzerine bisküvi kırığı serpiştirin. Bardakların kenar kısımlarına çilek dilimlerini yerleştirip muhallebi ile son dokunuşu yapın.
7. Buzdolabına kaldırıp soğuttuğunuz tatlıları porsiyonlar halinde soğuk olarak, arzuya göre dondurma ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER