Böğürtlen Reçeli Tarifi
3 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 53 votes, average: 4,33 out of 5
4,33/5Toplam: 3 Oy
view 14.538
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Böğürtlen Reçeli Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Enfes kırmızı meyvelerin lezzetini dört mevsim yaşamak için tariflerimiz devam ediyor. Böğürtlen keyfiniz sadece tatlı atıştırmalık olarak kalmasın diye; damak şenlendiren lezzetiyle böğürtlen reçeli tarifi MigrosTV’de. Böğürtlen reçeli yapımını bütün püf noktalarıyla anlattığımız videomuzu izleyerek siz de evde kendiniz yapabilirsiniz. Daha pek çok tatlı, reçel, turşu ve konserve tarifleri; pratik ve aperatif lezzetler için MigrosTV’yi takip edebilirsiniz.

Püf noktası:

Zamanınız varsa bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz böğürtlenleri, toz şeker ilavesiyle 5-6 saat kadar bekletip suyunu saldıktan sonra pişirebilirsiniz.

Böğürtlen Reçeli Yapımı:

1. Ayıklayıp bol suda yıkadığınız böğürtlenlerin fazla suyunu süzdürün.
2. Tencereye aldığınız böğürtlenleri, toz şeker ilavesiyle suyunu çekip koyulaşmaya başlayana kadar pişirin.
3. Taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle 5 dakika daha pişirdiğiniz reçel karışımını kavanoza alıp soğuması için beklettikten sonra kapağını kapatın. Isı ve ışık görmeyen bir yer ya da buzdolabında muhafaza edin.

EN ÇOK İZLENENLER