MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bolonez Sos Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

İyi bir bolonez sos için İtalya’ya giden bir uçağa binmenize gerek yok, mutfağınıza doğru ilerleyin yeter.

Bir yiyeceğin güzel olması için kıyma, domates, soğan ve sarımsak gibi tüm malzemeleri barındıran bolonez sos; eklendiği en normal makarnayı bile nasıl özel, nasıl şahane yapmasın ki? Bolonez sosu ekmeğinizi bandırarak bile yiyebilirsiniz ki şahane lezzetten dolayı ucu kaçabilir, pek önermeyiz.

Kıymanın lezzeti, domatesin mis kokusu, soğan ve sarımsağın aromatik katkıları ile İtalyanların bile parmaklarını yiyeceği, ev halkını da misafirlerinizi de büyüleyebileceğiniz bolonez sos yapımı için tüm detaylar videomuzda.

Bolonez sos tarifi, bolonez sos nasıl yapılır, bolonez sos yapımı, evde bolonez sos hazırlanışı, evde bolonez sos nasıl yaparım, leziz bolonez sos ve daha birçok lezzet için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Bolonez Sos Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • dana kıyma

    300 gr.
  • zeytinyağı

    1/2 çay bardağı
  • kuru soğan

    1
  • sarımsak

    3 diş
  • havuç

    1
  • kereviz sapı

    2 dal
  • domates rendesi

    3
  • defne yaprağı

    2
  • tuz

    1 çk.
  • karabiber

    1 çk.
  • et suyu

    1 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Uygun bir tencere içerisine zeytinyağı alıp kızdırın. Rendelenmiş havuçları, küçük küçük doğranmış soğan, sarımsak ve kereviz saplarını da ekleyip kavurun.

  • 2. Adım

    Tüm sebzeler kavrulduktan sonra kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Ardından rendelenmiş domatesi ekleyip defne yaprağı ilave edin.

  • 3. Adım

    Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra et suyu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 40 dakika pişmeye bırakın.