MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Brezilya İçli Köftesi Coxinha Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME10'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Dünya lezzetlerini mutfaklarınızla buluşturmaya devam ediyoruz. İspanyolların meşhur çorbası Gazpacho‘nun ardından şimdi de rüzgar bizi Brezilya‘ya götürüyor. Brezilya’nın meşhur içli köftesi Coxinha tarifi şimdi MigrosTV’de. Dünya kupası heyecanına lezzet katan tariflerimizi kaçırmayın.

iyi-tavuk

Brezilya İçli Köftesi Coxinha Tarifi
MALZEMELER
  • tavuk göğsü

    2 adet
  • domates

    1 adet
  • havuç

    1 adet
  • taze soğan

    4 adet
  • sarımsak

    2 diş
  • maydanoz

    Yarım demet
  • zeytinyağı

    1 kaşık
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • tavuk suyu

    2 su bardağı
  • un

    Aldığı kadar
  • sıvı yağ

    1 çorba kaşığı
  • yumurta

    1 adet
  • süt

    1 çorba kaşığı
  • galeta unu

    100 gr
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tavuk göğüslerini haşlayın, didikleyin.

  • 2. Adım

    Doğranmış domates, taze soğan, rendelenmiş havuç , sarımsak rendesi, ince kıyılmış maydonoz , didiklenmiş tavuk etleri bir kapta karıştırın.

  • 3. Adım

    Üzerlerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tavuk suyu ve tuz, karabiber ekleyin.

  • 4. Adım

    Başka bir kaba un dökün, ortasını açın ve soğumuş tavuk suyu ile 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.

  • 5. Adım

    Hamur yapışmaz bir kıvama gelinceye dek yoğurun.

  • 6. Adım

    10 dakika bekletin.

  • 7. Adım

    Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içerisinde tıpkı poğaça yapar gibi açın.

  • 8. Adım

    Ortasına malzeme koyun ve kenarları üste getirerek bohça gibi katlayın.

  • 9. Adım

    Bu işlemi yaparken hamurun yırtılmamasına ve tamamen kapalı olmasına özen gösterin.

  • 10. Adım

    Başka bir kapta 1 yumurta 1 yemek kaşığı süt ile çırpın.

  • 11. Adım

    1. Bohça halindeki hamurları önce bu karışıma batırın ardından galeta ununa bulanarak kızmış yağda kızartın.