MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Buğday Salatası
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Salata aşkı bambaşkadır. Kimileri için salata olmayan sofra biraz eksik sayılırken kimileri içinse salata başlı başına bir öğün olmaya yeterlidir. Siz kendinizi hangi kategoriden sayarsınız bilemeyiz; ama birbirinden farklı salata çeşitlerini denemekten keyif alabileceğinizi tahmin ediyoruz. Eğer ki tahinlerimiz doğruysa sizi pek de bilinmeyen buğday salatası ile tanışmaya davet ediyoruz! Besleyici, sağlıklı, renkli ve kaşıklaması pek keyifli olan bu salatanın üstelik hazırlanışı da çok basit! Şöyle ki; haşlanan buğday tanelerini mısır tanelerinin sarısı, taze soğanların yeşili, biberin kırmızısı, dereotu ve maydanozun eşsiz kokusu, narın vitamini ile buluşturup enerji ve renk patlaması bir tabak hazırlıyoruz. Daha sonra nar ekşisi, pul biber ve limon suyundan hazırladığımız sosu salata üzerinde gezdirirken ağzımızın sularına hakim olmaya çalışıyoruz, işte bu kadar!

Spor sonrasında kaybettiği enerjiyi geri kazanmak isteyenler için, akşam yemeğini hafif ama besleyici bir tarifle geçiştirmek isteyenler için harika bir seçenek olacak buğday salatası hakkında geri kalan tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

 

Buğday Salatası
MALZEMELER
  • buğday

    1 su bardağı
  • taze soğan

    2 dal
  • maydanoz

    8 dal
  • dereotu

    8 dal
  • köz kırmızı biber

    1 adet
  • mısır

    2 yemek kaşığı haşlanmış
  • ceviz içi

    1 çay bardağı
  • nar içi

    1 çay bardağı
  • sızma zeytinyağı

    Sosu için; 1 çay bardağı
  • nar ekşisi

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • pul biber

    1 çay kaşığı
  • limon suyu

    1 yemek kaşığı