MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Buğu Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Buğular arasından bu kez Romeo olmasa da onun kadar efsanevi olacak bir lezzet çıkageliyor. Buğu kebabı, dışarı buhar vermemesi amaçlanarak kapağı kapalı bir şekilde kendi suyu ile pişirilmeye çalışılan enfes mi enfes bir kebap çeşidi. İster özel misafirler isterseniz sadece kendiniz için ziyafet çekmeyi sağlayacak bu şahane tarifi kolaylıkla hazırlayıp lezzetine bayılabilirsiniz. Et, soğan, domates, sarımsak, kekik ve çeşitli baharatlarla hazırlanarak müthiş bir aromatik lezzet sunan, aynı zamanda vitamin dolu ve oldukça doyurucu buğu kebabını denememeniz için bir neden yok. Etin en güzelini seçip doğru mutfağa, şimdiden afiyet olsun!

Buğu kebabı tarifi, buğu kebabı nasıl yapılır, buğu kebabı yapımı, buğu kebabı nasıl hazırlarım, buğu kebabı kolay hazırlanışı, evde kolay buğu kebabı yapımı ve daha birçok kebap tarifi için bizden ayrılmayın!

Servis Önerisi;

Yanına bir miktar bulgur pilavı ya da yeşillik ekleyerek lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Buğu Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • koyun kuşbası

    yarım kg.
  • domates

    3
  • arpacık soğan

    20
  • sarımsak

    8 diş
  • karabiber

    1 tk.
  • tuz

    1.5 tk.
  • kekik

    1 tk.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Öncelik olarak arpacık soğanlar ile sarımsaklar soyulur ve domatesler rendelenir.

  • 2. Adım

    Kuşbaşı et ısıtılmış olan tencerenin içerisine alınır ve rengi değişene kadar kavrulur. Ardından üzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir.

  • 3. Adım

    En son rendelenen domatesler eklenir ve baharatlar ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak 1 saat pişmeye bırakılır ve sıcak bir şekilde servis edilir.