MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Ferin Batman ile Buharda Pişmiş Sebzeli Et Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Diyet yemek tariflerinin en şahanesinden birine daha tanık olmaya hazırsanız, lezzet duraklarından buharda pişmiş sebzeli et tarifimizde sıra… 1 porsiyonu sadece 300 kaloriye eş nefis bir et yemeği yemek istemez misiniz? Buharın sağlığı ve etin lezzetini buluşturan bu yemeğin tarifini sizin için Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferin Batman veriyor!

Diyet yaparken uyguladığımız doğru bilinen yanlışları öğrenmek için MigrosTV‘ye bekliyoruz.

Ferin Batman ile Buharda Pişmiş Sebzeli Et Tarifi
MALZEMELER
  • yağsız dana eti

    500 gr
  • patates

    10 adet
  • havuç

    4 adet
  • dolmalık sarı biber

    2 adet
  • mantar

    100 gram
  • biberiye

    1/2 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Buharda pişirmeye uygun 2 katlı benmari tenceresi alın.

  • 2. Adım

    Altına su koyarak kaynatın.

  • 3. Adım

    Her patatesin ortasını tek şerit şeklinde soyun.

  • 4. Adım

    Havuçları çaprazlamasına dilimleyin.

  • 5. Adım

    Mantarları da doğrayın.

  • 6. Adım

    Patates, havuç, biber ve mantarı buharda pişirme kabına koyun.

  • 7. Adım

    Kabı, içinde az miktarda su kaynayan tencerenin ortasına yerleştirin.

  • 8. Adım

    Üzerini kapatıp 30 dk pişirin. Sebzeleri tencereden bir servis tabağına alın.

  • 9. Adım

    Üzerine zeytinyağı, biberiye, kekik, karabiber ekleyin.

  • 10. Adım

    Başka bir tencerede eti haşlayın.

  • 11. Adım

    1. Dilimleyip bir tavada soteleyin, sebzeler ile servis yapın. Sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ettedir. Migros'tan aldığınız etler güvenilirdir. Migros, Türkiye'nin her yöresinden düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye'nin en büyük işletme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler. Migros'taki tüm etler, Gıda - Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir. Etler et işletme tesislerinden size ulaşana kadar 0-4 °C'de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.Migros'ta et reyonları her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi, Et bölümünde eğitim göre kasaplar etleri sizin için hazırlar. Lezzetli, her damağa uygun %100 dana etinden üretilen köfteler, özel soslarla tatlandırılmış fırınlık ya da ızgaralık ve ihtiyacınız olan tüm etler sizin için hazırlanır. İyi et, iyi gelecek demektir.