Bulgur Pilavı Tarifi
6 votes, average: 4,17 out of 56 votes, average: 4,17 out of 56 votes, average: 4,17 out of 56 votes, average: 4,17 out of 56 votes, average: 4,17 out of 5
4,17/5Toplam: 6 Oy
view 10.981
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Bulgur Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mis gibi Anadolu kokar bulgur pilavı; öyle ki kaşıklarken adeta anne sıcaklığını, baba güvenini hissedersiniz. Fakir zamanların tenceresini kaynatan acil durum yemeği olmuştur. Düşüncelidir, halden anlar; şefkatlidir, doyurmayı amaç edinir.
Tanecikleriyle midemizi ince ince doldururken kalbimizin de en güzel köşesini kapar. Kapmasın da n’apsın; çünkü hem lezzetlidir hem de doyurucu. 1 kasesinin (200gr) 108 kalori olmasıyla diyetisyenlerin önerisidir. Zeytinyağlıların yanına da çok yakışır, tavuk ızgaranın yanına da. Yoğurt da şahane bir yoldaş olur mis gibi turşular da.
Ağızlar yeterince sulanıp iştahlar şahlandıysa buyrun detaylar için videomuza; şimdiden afiyet olsun! Bulgur pilavı nasıl yapılır, bulgur pilavı tarifi, bulgur pilavını nasıl yaparım ve daha birçok lezzetli tarif MigrosTV videolarında! Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası:

Pilav suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp tencerenin ağzına havlu kağıt koyarak pilavı demlemeye bırakın.

 

Bulgur Pilavı Yapımı:

1. Tereyağını yayvan bir pilav tenceresinde eritin. Tel şehriyeyi ilave edip çok renk alana kadar kavurun.
2. Kavrulmakta olan tel şehriyelere bulguru katıp 2-3 dakika daha kavurun.
3. Ilık tavuk suyu ve tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
4. Bulgurlar göz göz olup suyunu çekene kadar pişirin.Kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika kadar dinlendirin.
.

EN ÇOK İZLENENLER