Buzluk Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 2.226
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Buzluk Böreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pratik, akıllı, hünerli eski ev hanımlarından biz şöyle öğrendik: Her zaman çat kapı gelen misafirlerin olacağını kabul edebiliriz; ama onlara sunumsuz yakalanmayı asla kabullenemeyiz! Bunun için her daim buzluğumuzda hemen yapılabilecek, saklı lezzetler bulundurmalı ve acil durum çanlarını hoş sonuçlarla susturabilmeliyiz.

Buzluk börek de o saklı lezzetlerden biri. Çıtır çıtır kıvamı ile hem zamandan kazandıran hem de herkesi etkisi altına alabilen buzluk böreği, akşam çayı sofraları için de kahvaltı sofraları için de harika bir alternatif oluyor.

Bizden söylemesi, buzluk böreğini hemen şimdi hazırlayın ve zor durumlar için buzluğunuzun derin bir köşesine saklayın. Bundan sonra kim korkar acil misafirden!

Buzluk böreği tarifi, buzluk böreği yapımı, buzluk böreği nasıl hazırlanır, evde buzluk böreği nasıl yapılır, çıtır buzluk böreği ve daha birçok pratik tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Buzluk Böreği Yapımı:

1. Sos için bir tava içerisine eritmiş olduğunuz tereyağına süt ve sıvı yağı karıştırarak soğuması için kenarda bekletin.
2. İki adet yufkayı üst üste koyup her yerine hazırlamış olduğunuz sostan sürerek bir bıçak yardımıyla 8 üçgen parçaya bölün.
3. Ardından parçaların üzerilerine maydanoz peynir karışımından 1'er çorba kaşığı ekleyin ve kenarılarından hafif kapatıp rulo şeklinde sarın.
4. Sardığınız börekleri su ve soda karışımına batırıp suyunu süzdürün ve bir kapa yerleştirip derin dondurucuya kaldırın.
5. Pişirmeden 40 dakika önce derin dondurucudan çıkarıp çözülmesi için bekletin.
6. Daha sonra börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak üzerilerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu ekleyin.
7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirip servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER