Çağla Turşusu Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 1.087
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Çağla Turşusu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tüm sene boyunca çağlanın yolunu gözleyenler, onun ismini duyunca bile ağzının suyu akanlar burada mı? Şimdiden uyaralım, bu kez o sular daha çok akabilir; çünkü çağladan leziz bir turşu yapıyoruz!

Osmanlı zamanından beri sofralarda yer bulup kendini çokça sevdiren bu turşuyu ister tek başına tüketin ister bin bir çeşit yemeğin yanına yakıştırın; çünkü o, güzel bir akşam yemeğini de tamamlayabilir, keyifli bir çay saatini de şenlendirebilir.

Sizi de yemeklerinizi de yalnız bırakmayacak leziz çağla turşusu yapımının tüm detayları videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Çağla turşusu tarifi, çağla turşusu nasıl yapılır, çağla turşusu hazırlanışı, çağla turşusu yapımı, evde çağla turşusu nasıl hazırlanır ve daha birçok leziz turşu tarifi MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Çağla Turşusu Yapımı:

1. İlk olarak çağlaların uç kısımlarındaki kök saplarını keskin bir bıçak yardımıyla kesin.
2. Ardından bol su ile yıkayarak mümkün olduğunca temizleyin. Daha sonra kavanozun içerisine sıkıştırarak birkaç çağla koyup üzerine şeker, kaya tuzu ve sarımsak ekleyin. Bu işleme kavanoz dolana kadar devam edin.
3. Kavanoz dolduktan sonra sirkenin tamamını ekleyip kavanoz doluncaya kadar sıcak su ilavesi yapın.
4. Son olarak kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin ve 10-15 günlük bekleme süresi sonunda tüketin.

EN ÇOK İZLENENLER