Çağlalı Kuzu Eti Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,38/5 Toplam: 8 Oy
view 8.561
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Çağlalı Kuzu Eti Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mevsimi gelsin diye yolunu gözlediğimiz çağlaların kuzu etine çok yakıştığınızı biliyor muydunuz? Farklı lezzetler peşindeyseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Taze soğanlı enginar tarifimizi gördünüz mü?

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız çağlalı kuzu etini arzuya göre terbiyeli olarak da servis edebilir, kullandığınız taze sarımsak ve baharat oranını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Çağlalı Kuzu Eti Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuşbaşı etlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
2. Sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanların kabuklarını hızlıca soyun. Uç kısımlarını alıp bol suda yıkadığınız taze sarımsakları iri parçalar halinde doğrayın.
3. Uç kısımlarını kopardığınız çağlaları, bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.
4. Kullanacağınız döküm tabanlı tencereyi önceden ısıtın. Zeytinyağını ekledikten sonra kuşbaşı kuzu etlerini ekleyip yüksek ateşte kavurun.
5. Suyunu çekip renk alan etlere sırasıyla arpacık soğan ve doğranmış taze sarımsakları ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.
6. Ayıklanmış ve yıkanmış çağlaları ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ilavesiyle kapağını hafif araladığınız tencerede, 30-35 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER