MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çağlalı Kuzu Eti Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Mevsimi gelsin diye yolunu gözlediğimiz çağlaların kuzu etine çok yakıştığınızı biliyor muydunuz? Farklı lezzetler peşindeyseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Taze soğanlı enginar tarifimizi gördünüz mü?

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız çağlalı kuzu etini arzuya göre terbiyeli olarak da servis edebilir, kullandığınız taze sarımsak ve baharat oranını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Çağlalı Kuzu Eti Tarifi
MALZEMELER
  • kuzu eti

    500 gram kuşbaşı
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • soğan

    12 adet arpacık
  • sarımsak

    4 dal taze
  • çağla

    200 gram
  • su

    1,5 su bardağı sıcak
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuşbaşı etlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

  • 2. Adım

    Sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanların kabuklarını hızlıca soyun. Uç kısımlarını alıp bol suda yıkadığınız taze sarımsakları iri parçalar halinde doğrayın.

  • 3. Adım

    Uç kısımlarını kopardığınız çağlaları, bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.

  • 4. Adım

    Kullanacağınız döküm tabanlı tencereyi önceden ısıtın. Zeytinyağını ekledikten sonra kuşbaşı kuzu etlerini ekleyip yüksek ateşte kavurun.

  • 5. Adım

    Suyunu çekip renk alan etlere sırasıyla arpacık soğan ve doğranmış taze sarımsakları ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.

  • 6. Adım

    Ayıklanmış ve yıkanmış çağlaları ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak su ilavesiyle kapağını hafif araladığınız tencerede, 30-35 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.