Calve Katkılarıyla; Çerkez (Çerkes) Tavuğu Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 151
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Çerkez (Çerkes) Tavuğu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Keyifli sofraları süsleyen, geleneksel lezzet Çerkes tavuğuna bu kez Calve
lezzeti değdi!
Çerkes tavuğu, pratik bir şekilde hazırlanıp lezzete doyuran özel tariflerden
biridir. Sofrayı zenginleştirir, sohbetleri derinleştirir. Cevizin yağı, sarımsağın
aromasıyla karşı konulamaz bir seçenek oluşturur. Siz de lezzetiyle damakları
şenlendirip hafızalara kazınacak bir tarif arıyorsanız Çerkes tavuğu tarifi
hakkında tüm detayları videomuzu izleyerek öğrenebilirsiniz.
Bu özel meze tarifini Calve’nin mükemmel katkılarıyla uygulamak için daha
fazla geç kalmayın, şimdiden afiyet olsun!
Calve’nin katkılarıyla hazırlanan diğer tarifler için videolarımızı incelemeyi ve
Youtube Migros Türkiye kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Çerkez (Çerkes) Tavuğu Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız kemikli tavuk göğsünü derin bir tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin.
2. Yaklaşık 30 dakika kadar haşladığınız tavuk göğsünü; deri, kemik ve kıkırdak kısımlarından arındırıp uzun ince şeritler halinde ditin.
3. Kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimlediğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle dövün. Kenar kısımlarını kesip iç kısmını ufaladığınız bayat ekmek dilimlerini az miktarda sıcak tavuk suyuyla ıslatın.
4. İnce kabuklarını ayıkladığınız ceviz içlerini havanda dövün. Haşlandıktan sonra incelttiğiniz tavuk eti, ıslatılmış bayat ekmek içi, dövülmüş ceviz içi sarımsakları ekleyip özleşene kadar karıştırın.
5. Bir kasede iyice karıştırdığınız yoğurt ve Calve mayonezi de ilave edin. Karıştırın.
6. Servis tabağına aldığınız Çerkez tavuğunu, tereyağında yakılmış toz kırmızı biber ilavesiyle bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER