Calve Katkılarıyla; Çerkez (Çerkes) Tavuğu Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 79
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Çerkez (Çerkes) Tavuğu Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Calve’nin harika mayonezi ile hazırladığımız, yılbaşı sofralarınıza yakışacak harika Çerkes tavuğu tarifi MigrosTV’de!

Çerkez (Çerkes) Tavuğu Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız kemikli tavuk göğsünü derin bir tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin.
2. Yaklaşık 30 dakika kadar haşladığınız tavuk göğsünü; deri, kemik ve kıkırdak kısımlarından arındırıp uzun ince şeritler halinde ditin.
3. Kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimlediğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle dövün. Kenar kısımlarını kesip iç kısmını ufaladığınız bayat ekmek dilimlerini az miktarda sıcak tavuk suyuyla ıslatın.
4. İnce kabuklarını ayıkladığınız ceviz içlerini havanda dövün. Haşlandıktan sonra incelttiğiniz tavuk eti, ıslatılmış bayat ekmek içi, dövülmüş ceviz içi sarımsakları ekleyip özleşene kadar karıştırın.
5. Bir kasede iyice karıştırdığınız yoğurt ve Calve mayonezi de ilave edin. Karıştırın.
6. Servis tabağına aldığınız Çerkez tavuğunu, tereyağında yakılmış toz kırmızı biber ilavesiyle bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER