Çarşaf Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 3 Oy
view 1.414
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

Çarşaf Böreği Malzemeleri

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Isırdığınız anda sesinin ta uzaklarda duyulduğu, nefis mi nefis, çıtır çıtır baklavaları sevmeyeniniz sanıyoruz ki yoktur. Şimdi sizi o nefis baklavalara güçlü bir rakip ile tanıştırmak istiyoruz. Çıtırtıyı sevse de tatlıdan pek haz etmeyenler için çarşaf böreği mükemmel bir alternatif olabilir; çünkü bu nefis börek baklavalık yufka ile hazırlanıp deneyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Anlayacağınız, bu kez baklavalık yufkaya şerbet dökmüyor, içini bolca kıyma ile dolduruyoruz. Tarifimize kuş üzümü, çam fıstığı ve çeşitli baharatları da konuk ediyor ve ortaya âdeta bir lezzet şöleni çıkarıyoruz.

“İçinin bolca kıyma ile doldurulduğu hangi yemek lezzetlenmez ki?” diyenlerin bayılacağı, yapımı ile pratik olsa da ünlü restoranlara, pastane zincirlerine taş çıkartacak çarşaf böreği ile ister özel yemeklere güzel bir başlangıç yapın, ister pazar kahvaltınıza keyif katın.
Çaya da yemeğe de yakışıp sizi asla pişman etmeyecek çarşaf böreğinin tarifi için tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Çarşaf böreği tarifi, çarşaf böreği nasıl yapılır, çarşaf böreği nasıl hazırlanır, çarşaf böreği hazırlanışı, çarşaf böreği yapılışı, çarşaf böreği malzemeleri, nefis çarşaf böreği, kolay çarşaf böreği, pratik çarşaf böreği ve daha birçok çıtır börek tarifleri MigrosTV’de. Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası
  • Yufkanın kurumaması için paketi kullanırken açın.
  • Böreğin kıtırlığı için son 10 dk fırının en üst ızgarasına koyun.
  • Yufkayı yağlarken her yerinin ıslandığına emin olun.

Çarşaf Böreği Yapımı:

1. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın.
2. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
3. Küp doğranmış soğanları katıp pişirin.
4. Kuş üzümü, fıstığı baharatları da ilave edin ve altını kapatın.
5. Yumurta, süt, erimiş tereyağı ve tuzu bir kapta karıştırın. 4 yufkayı üst üste koyun ve karışımı üstüne sürün.
6. Kavurduğunuz kıymadan yufkanın uzun kısmına koyun ve rulo şeklinde sarın.
7. Bu şekilde yaparak yağlanmış borcama yerleştirin.
8. En son kalan karışımı böreklerin üstüne sürüp 190 derecede 40 dk pişirin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER