1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5
2,00/5Toplam: 1 Oy
view 1.457
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Çentik Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sıradaki tarifimiz, et ve patatesin dillere destan uyumuna gönül verenlere
geliyor; karşınızda çentik kebabı!
Çentik kebabı; genellikle et ya da kıymayla yapılan Hakkâri yöresine ait özel bir
kebaptır. Onu özel yapan, birbirinden güzel malzemelerin uyumlu birlikteliğidir.
Bu birliktelik, bir tadanın bir daha unutmadığı, eşsiz bir lezzet doğuruverir.
Kibrit çöpü inceliğindeki kızarmış patatesler, özenle közlenmiş sebzeler, son
dokunuşu yapan mis gibi sarımsaklı yoğurtla çentik kebabı; kesinlikle kebap
sevenlerini mest edecek doğru bir seçimdir. Siz de bu özel kebabı Hakkâri’ye
gitmeden kendi mutfağınızda hazırlayıp kendi evinizde tatmak istiyorsanız
detaylar için videomuzu izleyebilirsiniz. Renkli görünümü ve şık sunumuyla
sofranıza çok yakışacak çentik kebabı için şimdiden afiyet olsun!
Çentik kebabı tarifi ve daha birçok yöresel kebap tarifi için bizden ayrılmayın.

Çentik Kebabı Yapımı:

1. İlk olarak patlıcanları ve biberleri közlemek için fırın tepsisine ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında közleyin.
2. Ardından tüm sebzelerin kabuklarını soyup doğrayın.
3. Daha sonra kıymayı kavurmak için bir tavaya yağ ve kıymayı ekleyip kavurun.
4. Kıyma suyunu salıp çekince içerisine baharatlarını da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
5. Patateslerin kabuklarını soyup çok ince ince doğrayın. Bir tavaya yağı ekleyip patatesleri kızgın yağ da pişirin.
6. Servis ederken tabana patlıcanlı harcı üzerine patatesleri ve kıymalı harcı ekleyin. Son olarak sarımsaklı yoğurdu ve maydanozu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER