MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çentik Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Sıradaki tarifimiz, et ve patatesin dillere destan uyumuna gönül verenlere
geliyor; karşınızda çentik kebabı!
Çentik kebabı; genellikle et ya da kıymayla yapılan Hakkâri yöresine ait özel bir
kebaptır. Onu özel yapan, birbirinden güzel malzemelerin uyumlu birlikteliğidir.
Bu birliktelik, bir tadanın bir daha unutmadığı, eşsiz bir lezzet doğuruverir.
Kibrit çöpü inceliğindeki kızarmış patatesler, özenle közlenmiş sebzeler, son
dokunuşu yapan mis gibi sarımsaklı yoğurtla çentik kebabı; kesinlikle kebap
sevenlerini mest edecek doğru bir seçimdir. Siz de bu özel kebabı Hakkâri’ye
gitmeden kendi mutfağınızda hazırlayıp kendi evinizde tatmak istiyorsanız
detaylar için videomuzu izleyebilirsiniz. Renkli görünümü ve şık sunumuyla
sofranıza çok yakışacak çentik kebabı için şimdiden afiyet olsun!
Çentik kebabı tarifi ve daha birçok yöresel kebap tarifi için bizden ayrılmayın.

Çentik Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • kırmızı biber

    3 adet
  • yeşil biber

    6 adet
  • patlıcan

    2 adet
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    4 yemek kaşığı
  • kıyma

    400 gram
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • pul biber

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1/2 çay kaşığı
  • patates

    3 adet
  • sıvı yağ

    1,5 su bardağı
  • sarımsaklı yoğurt

  • maydanoz

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    İlk olarak patlıcanları ve biberleri közlemek için fırın tepsisine ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında közleyin.

  • 2. Adım

    Ardından tüm sebzelerin kabuklarını soyup doğrayın.

  • 3. Adım

    Daha sonra kıymayı kavurmak için bir tavaya yağ ve kıymayı ekleyip kavurun.

  • 4. Adım

    Kıyma suyunu salıp çekince içerisine baharatlarını da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

  • 5. Adım

    Patateslerin kabuklarını soyup çok ince ince doğrayın. Bir tavaya yağı ekleyip patatesleri kızgın yağ da pişirin.

  • 6. Adım

    Servis ederken tabana patlıcanlı harcı üzerine patatesleri ve kıymalı harcı ekleyin. Son olarak sarımsaklı yoğurdu ve maydanozu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.