Çeşnili Tereyağı Nasıl Yapılır?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 1 Oy
view 1.657
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
12

Çeşnili Tereyağı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çeşnili tereyağının en lezzetli hali MigrosTV’de! Bu videolarımız da ilginizi çekecek; frambuaz sos, bademli güllaç.

Püf noktası:

Çeşnili tereyağı yapımında arzu ettiğiniz taze yeşillikleri ve kuru baharatları kullanabilir,
az miktarda eklediğiniz hardalla tat verebilirsiniz.

Servis önerisi:

Elde ettiğiniz çeşnili tereyağını; yağlı kağıt ya da alüminyum folyo yardımıyla rulo şeklinde sarabilir, kıvam aldıktan sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz.

Çeşnili Tereyağı Yapımı:

1. Ayıklanmış biberiye dalları ve frenk soğanlarını keskin bir bıçak yardımıyla ince ince doğrayın.
2. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.
3. Doğranmış taze yeşillikler ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.
4. Elde ettiğiniz çeşnili tereyağı ile buz küplerini doldurup üzerini düzelttikten sonra derin dondurucuya kaldırın.
5. Soğuyup kıvam alan tereyağı küplerini kahvaltılık ve ızgara tariflerde servis aşamasında kullanın.

EN ÇOK İZLENENLER