MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çeşnili Tereyağı Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK0'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI12 Porsiyon

Çeşnili tereyağının en lezzetli hali MigrosTV’de! Bu videolarımız da ilginizi çekecek; frambuaz sos, bademli güllaç.

Püf noktası:

Çeşnili tereyağı yapımında arzu ettiğiniz taze yeşillikleri ve kuru baharatları kullanabilir,
az miktarda eklediğiniz hardalla tat verebilirsiniz.

Servis önerisi:

Elde ettiğiniz çeşnili tereyağını; yağlı kağıt ya da alüminyum folyo yardımıyla rulo şeklinde sarabilir, kıvam aldıktan sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz.

Çeşnili Tereyağı Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • tereyağı

    250 gram
  • biberiye

    2 dal taze
  • frenk soğanı

    4 dal
  • karabiber

    1 çay kaşığı taze çekilmiş tane
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Ayıklanmış biberiye dalları ve frenk soğanlarını keskin bir bıçak yardımıyla ince ince doğrayın.

  • 2. Adım

    Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

  • 3. Adım

    Doğranmış taze yeşillikler ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

  • 4. Adım

    Elde ettiğiniz çeşnili tereyağı ile buz küplerini doldurup üzerini düzelttikten sonra derin dondurucuya kaldırın.

  • 5. Adım

    Soğuyup kıvam alan tereyağı küplerini kahvaltılık ve ızgara tariflerde servis aşamasında kullanın.