Çikolata Soslu Armut Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 6.321 Oy
view 63.270
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Çikolata Soslu Armut Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çikolata ile enfes bir tarif hazırladık. Bu pratik ve lezzetli tatlı için buyurun tarifimize… Pratik ve lezzetli tatlı tarifleri için MigrosTV’ye bekliyoruz.

Çikolata Soslu Armut Yapımı:

1. Armutların kabuklarını soyun.
2. Limonu ikiye kesin.
3. Kabuklarını soyduğunuz armutları yarım limon ile iyice ovun.
4. Armutları tencereye dizin.
5. Üzerlerine 900 ml su ekleyin.
6. 150 gr toz şekeri armutların üzerine serpin.
7. Limonun diğer yarısını da tencereye dizdiğiniz armutların üzerine sıkın.
8. Tencerenin kapağını kapatın ve armutlarınızı yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
9. Küçük bir tencereye su koyun ve suyu ısıtın.
10. Su iyice ısındıktan sonra tencerenin ağzına kase yerleştirin.
11. Kasenin içine bitter çikolatalarınızı ilave edin ve çikolatalarınızı bain-marie (benmari) usulü eritin.
12. Bir tencereye sütü koyun, üzerine 2 yemek kaşığı kremayı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin.
13. Ardından benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da ilave edin ve kısık ateşte karıştırın.
14. Kısık ateşte hazırladığınız sosu, servis tabağına yerleştirdiğiniz armutların üzerine dökerek son adımı da tamamlayın. Çikolata Soslu Armut hazır!

EN ÇOK İZLENENLER