MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çikolata Soslu Parfe Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME0'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Tatlı saatleriniz için şahane bir önerimiz var! Çikolata soslu parfe tarifi MigrosTV’de. Çikolata soslu parfe ve daha pek çok tatlı, kek, pasta tarifleri için bizi takip etmeye devam edin. Bu tariflerimiz de ilginizi çekecek; mandalina tatlısı, latte tarifi.

Püf Noktası;

Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirmek yerine olabildiğince ufak parçalar halinde elinizle ufalayın. Önceden çırpılmış krem şantiyi, katılaşması için derin dondurucu ya da buzdolabında bekletin. Yapımında soğuk süt kullanın.

Çikolata Soslu Parfe Tarifi
MALZEMELER
  • yulaflı bisküvi

    300 gr.
  • damla çikolata

    50 gr.
  • kuru incir

    50 gr.
  • kuru kayisi

    50 gr.
  • yaban mersini

    50 gr.
  • ceviz içi

    100 gr.
  • krem şanti

    2 paket toz
  • süt

    1,5 su bardağı
  • bitter çikolata

    100 gr.
  • krema

    50 ml.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bisküvileri tatlının içinde hissedilmesi için elinizle ufalayın. Kuru meyveleri ve cevizi küçük küçük doğrayın.

  • 2. Adım

    Toz krem şanti ve soğuk sütü, derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde sürekli karıştırıp kıvam alana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin.

  • 3. Adım

    Buzdolabında kıvam alması için bekleyen çırpılmış krem şantiyi diğer malzemelerle birlikte yavaşça karıştırın.

  • 4. Adım

    Hazırladığınız parfe karışımını dikdörtgen kek kalıbına alıp üzerini streçledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat kadar bekletin.

  • 5. Adım

    Çikolata sosu için; küçük bir sos tenceresine aldığınız kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremanın içinde sürekli karıştırarak eritin.

  • 6. Adım

    Uzun bir süre derin dondurucuda bekleyen parfeyi servis öncesinde kısa bir süre oda ısısında bekletin.

  • 7. Adım

    Ters çevirip kalıbından çıkardığınız tatlıyı, hazırlığınız çikolata sos ile servis yapın