MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Çikolatalı Milföy Kaseleri Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Milföyün en lezzetli hali! Milföyleri, içi çikolata dolusu kaselere çevirdik. Siz de dilediğiniz meyveleri ekleyerek tarifin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Bu videomuz da ilginizi çekebilir; Çiçek Poğaça Tarifi

Püf noktası:

Çıtır milföy kaselerine ağırlık yapması ve orta kısımlarının boş kalması için muffin kağıtları içerisinde nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlar yerleştirin.

Servis önerisi:

Çikolatalı fındık ezmesi yerine arzu ettiğiniz sürülebilir ezme çeşitleri ve sos karışımlarını kullanabilirsiniz.

Çikolatalı Milföy Kaseleri Tarifi
MALZEMELER
  • milföy hamuru

    6 adet
  • fındık ezmesi

    200 gram çikolatalı
  • çilek

    300 gram
  • yumurta sarısı

    1 adet
  • susam

    1 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföyleri, ısıya dayanıklı muffin kalıplarına dikkatli bir şekilde yerleştirin.

  • 2. Adım

    Orta kısımlarının boş kalıp kabarmaması için kağıt muffin kalıpları yerleştirip iç kısımlarını ağırlık yapması adına nohutla doldurun.

  • 3. Adım

    Kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin.

  • 4. Adım

    Orta kısımlarında yer alan kağıtları dikkatli bir şekilde kaldırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  • 5. Adım

    Sap kısımlarını kopardığınız çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın. İç kısımlarını fındıklı çikolata ezmesiyle doldurup çilek parçalarıyla süsledikten sonra bekletmeden servis edin