Çilekli Kek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,75/5 Toplam: 4 Oy
view 5.634
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Çilekli Kek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Minik lezzetli kırmızılar, kek hamurumuza karışıyor bu kez… Çilek ve kekin güçlerini birleştirdiği lezzet dolu çilekli kekimiz sıra dışı kıvamı ve üzerine serpilmiş pudra şekeriyle servise hazır! Kek yapmak için mutfağınıza girmeden önce pratik tarifini mutlaka izleyin. Çatlak kurabiye tarifimizi de denemelisiniz.

Pişirme önerisi:

Kek kalıbına aktardığınız tereyağlı hamurun üzerini arzuya göre çilek dilimleriyle kapatabilir, sonrasında pişirebilirsiniz.

Çilekli Kek Yapımı:

1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve pudra şekerini yüksek devirde çırpın. Yumurta ilavesiyle çırpma işlemini sürdürün.
2. Un, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün. Katı bir kıvam alan kek hamurunu az miktarda tereyağıyla yağlanmış kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin.
3. Ortadan ikiye böldüğünüz çilekleri kek hamurunun üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.
4. Dilimler halinde, arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER