Çilekli Volovan Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 1 Oy
view 885
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Çilekli Volovan Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yapımı pratik, tadımı leziz; üstelik çilekli bir tatlı tarifi mi? Daha ne isteriz!

Çilekli volovan; milföyün kışkırtan çıtırlığı, kremanın yumuşak kıvamı, çilek dilimlerinin etkileyici büyüsü ile damaklarda harika bir etki bırakıyor. Şık sunumu ile gözlere hitap ederken nefis lezzeti ile damakları fethederek sizin misafirlerinize karşı gururla salınmanızı sağlıyor. Tabii bu nefis lezzeti tek başınıza bitirmek varken misafirlerinizle paylaşmayı ister misiniz bilemeyiz!

Doğumgünü partilerinde, özel akşam yemeklerinden sonraki ikramlarda, çay sofralarında kendine yer bulabilecek, pastane yapımı kadar leziz çilekli volovanlar hazırlayabilmek için tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Çilekli volovan tarifi, çilekli volovan yapımı, çilekli volovan hazırlanışı, çilekli volovan yapılışı, ev yapımı çilekli volovan ve daha birçok çilekli tarif için bizi takip etmeye devam edin.

Çilekli Volovan Yapımı:

1. Kreması için uygun bir tencere içerisine yumurta, şeker ve nişasta alınarak çırpılır.
2. Ardından süt eklenir ve ocağın üzerine alınır. Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
3. Kıvam alan kremaya tereyağı eklenerek 2 dakika daha pişirilip soğuması için ocaktan alınır.
4. Daha sonra dondurucudan çıkarılan milföyler hafif çözüldükten sonra yuvarlak bir gereç ile kesilir.
5. Başka bir milföy dilimi aynı kalıpla kesilip bir boy daha küçük kalıpla tekrar kesilir ve kenar içi boş halka şekil, bir önceki yuvarlak milföy hamuru üzerine konulur.
6. Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınan hamurların içerisine çatal ile delikler açılır ve kenarılarına yumurta sarıları sürülür.
7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirilir. Pişen milföy hamurları soğuduktan sonra hazırlanan krema bir sıkma torbası içerisine alınır ve
. amurların orta kısmına sıkılır.
8. Dilimlenen çilekler kremanın üzerine arzu edilen şekilde dizilip servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER